1% van CAS bezoekers gekiekt bij stand De Noordzee - Stichting De Noordzee

Eén procent? Dat klinkt niet erg indrukwekkend. Maar wel als je weet dat er maar liefst 50.000 bezoekers op zaterdag waren! Ruim 500 mensen maakten tijdens Concert at Sea gebruik van de fotoprullenbak van Stichting De Noordzee. Zodra je afval in deze prullenbak gooit, word je ‘beloond’ met een foto van jezelf en je vrienden. Het resultaat? Kijk op http://foto.noordzee.nl.
Afval? Gooi maar in de Noordzee!
Volledig gehuld in een knalroze dan wel knalblauw pak, liepen er zaterdag twee acteurs rond om CAS bezoekers op een grappige manier te confronteren met de afvalproblematiek. “Wilt u een stuk afval?”, de acteur in het blauwe pak bood het afval letterlijk aan op een dienblad. De roze dame gebruikte de uitdagende tekst: “Heeft u afval? Stik er maar in! Dat doen zeedieren ook.”
Zeehond is nummer 1
Geprikkeld door de acteurs verschenen er tientallen groepen mensen nieuwsgierig bij de stand van Stichting De Noordzee. Hier werd een aantal mensen getest op hun Noordzeekennis. Bijna alle ondervraagden noemden als eerste de zeehond als Noordzeebewoner en ook kwallen (?) bleken populair. Eén persoon wist zelfs dat er hondshaaien voorkomen in de Noordzee! De vraag of men vaak afval op het strand ziet werd door iedereen bevestigend beantwoord.
Plastic soep
Kortom, genoeg werk te verrichten voor Stichting De Noordzee! Maar met name ook voor alle strandbezoekers. Want afval in je soep, dat slik je toch niet? Zeevogels en andere zeedieren doen dit helaas wel, en verdrinken zo in de plastic soep… Dus geen afval meer op het strand of in zee, want daar red je zeelevens mee.
Lees meer over afval in de Noordzee.