100-100-100.nu: donatie voor Stichting de Noordzee - Stichting De Noordzee

HVC heeft 5610 euro gedoneerd aan Stichting De Noordzee. Het bedrag is bij elkaar gebracht door de deelnemers van 100-100-100.nu, het project waarbij 3500 mensen in 29 gemeenten honderd dagen lang intensief bezig waren met afval scheiden en afval voorkomen. Stichting De Noordzee zet de donatie in om visserij-afval in de Noordzee te voorkomen. Floris van Hest, directeur van Stichting De Noordzee, ontving de donatie uit handen van HVC directeur Dion van Steensel.

Werken aan duurzame doelen

Directeur HVC Dion van Steensel: “De duurzame ambities van Stichting De Noordzee sluiten goed aan bij die van HVC. Wij maken vooral mensen thuis bewust van het belang van afval scheiden  en zij doen dat op zee. Daarom vinden wij het belangrijk dat deze stichting zijn werk goed kan doen. Floris van Hest: “We zijn bijzonder dankbaar voor de bijdrage van HVC. Met deze donatie komen we weer een stukje dichter bij een schone Noordzee. Het ontvangen geldbedrag zal worden besteed om samen met vissers te werken aan een vermindering van visserij-afval in de Noordzee.”

Deelnemers spaarden punten

Eerder dit jaar lieten deelnemers van 100-100-100.nu zien dat door goed scheiden van afval er nog maar 27,5 kilo restafval per persoon per jaar overblijft. Door het wekelijks wegen van hun gescheiden afval en het uitvoeren van opdrachten spaarden deelnemers voor punten. Behalve de punten uitgeven in de bijbehorende webshop, konden deelnemers deze doneren aan Stichting De Noordzee en dit bracht een bedrag van €5.610,- euro op.