24-daagse schoonmaaktour van start - Stichting De Noordzee

Officieel startschot MyBeach Cleanup Challenge door Egbert-Jan WeeberVanmiddag is de MyBeach Cleanup Challenge onder grote belangstelling van start gegaan bij Moio Beach in Cadzand. Acteur Egbert-Jan Weeber gaf het officiële startschot voor de grote opruimactie, waarna 2 teamleden van Stichting De Noordzee samen met bijna 20 deelnemers zijn vertrokken voor de eerste etappe van Cadzand tot aan Breskens. Tijdens deze etappe zal al het afval opgeruimd en geteld worden. Met deze grote opruimactie vraagt Stichting De Noordzee aandacht voor het afvalprobleem op de stranden en in zee.
Voorafgaand aan de eerste etappe was er een afvalrace op MyBeach bij Moio Beach met 25 kinderen. Het startsein voor deze race werd gegeven door wethouder Peter Ploegaert. Merlijn en Sylvian verzamelden het meeste afval en wonnen hiermee een tegoedbon voor watersportactiviteiten bij Moio De winnaars van de afvalrace, voorafgaand aan de start van de MyBeach Cleanup ChallengeBeach.
Een team van Stichting De Noordzee gaat in 24 dagen de hele Noordzeekust opruimen, van Cadzand tot aan Schiermonnikoog. Het team loopt gemiddeld 15 kilometer per dag en zal daarbij het afval opruimen en tellen. Met deze grote opruimactie wil Stichting De Noordzee mensen informeren over het afvalprobleem in zee en op de stranden. Uit onderzoek van de stichting blijkt dat er gemiddeld 450 stuks afval per 100 meter strand te vinden is. Het afval wordt door zeedieren aangezien voor voedsel, waardoor bijvoorbeeld zeevogels sterven van de honger met een buik vol plastic.
MyBeach
Tijdens de 24-daagse schoonmaaktour bezoekt het team alle 24 MyBeach-locaties, waar kunstenaars en muzikanten hun verhaal over Deelnemers en de buit van de afvalracede zee zullen vertellen.
Schrijf je in voor een etappe
Inmiddels hebben zich bijna 300 mensen aangemeld voor een (deel van een) etappe. Stichting De Noordzee heeft deze hulp hard nodig om het team van 2 personen te ondersteunen bij het opruimen van 15 kilometer strand. De stichting hoop dan ook dat nog veel meer mensen onderweg zullen aanhaken. Deelnemers kunnen zelf bepalen hoe lang ze meelopen. Inschrijven voor een etappe kan via www.mybeach.info.