27 april: veldwerktraining Ontdek de Noordzee - Stichting De Noordzee
Ben je docent of toa in het voortgezet onderwijs? Lees dan snel verder.
De Noordzee hoort bij Nederland en dus in de klas. 27 april van 10.30u tot 16.30u verzorgen Stichting De Noordzee en Ecomare in Den Haag de veldwerktraining Ontdek de Noordzee. Kom ook en vergroot je vaardigheden en kennis met betrekking tot veldwerk op strand, er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!
De training bestaat uit een introductie in de mogelijkheden van veldwerk op het strand, een verdiepende lezing en natuurlijk zelf aan de slag met veldwerkopdrachten, waaronder sleepnetvissen.
De training vindt plaats op een wel heel bijzondere plek: de Zandmotor bij Den Haag. Deze beschutte baai aan de kust trekt allerlei dieren aan. Bovendien zijn er door de enorme hoeveelheden opgespoten zand uit de Noordzee veel bijzondere (fossiele) schelpen te vinden.
Onderzoeker en mede-auteur van het boek ‘De fossiele schelpen van de Nederlandse kust’, Frank Wesselingh van NCB Naturalis zal de lezing verzorgen en daarbij aansluiten bij de schelpen die we kunnen vinden bij de Zandmotor.
De training is onderdeel van het Coastwatchprogramma van Stichting De Noordzee. Coastwatch deelnemers krijgen een korting op de deelnameprijs. Kijk voor meer informatie over Coastwatch en de training op www.coastwatch.nl.