3000 kilo afval van de stranden in Zandvoort en Scheveningen opgeruimd - Stichting De Noordzee

Afgelopen zondag 24 juni sloegen Stichting De Noordzee en National Geographic de handen ineen om op maar liefst 4 stranden in Scheveningen en Zandvoort afval op te ruimen. In totaal werd er 25 kilometer afgelegd. Op de kortste etappe van drie kilometer waren veel gezinnen met kleine kinderen aanwezig. De stoerste fanatiekelingen volbrachten zelfs trots een afstand van tien kilometer.

Honderden vrijwilligers kwamen helpen en brachten de dag tot een groot succes. Bedankt voor jullie inzet en enthousiasme! In totaal is er meer dan 3000 kilo afval opgeruimd. De meest bijzondere vondst was een heel ijzeren winkelwagentje. We zullen nooit weten hoe dat op het strand is gekomen!

Ook de drie ambassadeurs van de #stopmetplastic-maand van National Geographic waren van de partij. Actrice Hanna Verboom, plastic soup surfer Merijn Tinga en youtuber Wouter van der Vaart liepen mee in Zandvoort en zorgden ervoor dat de nodige kilo’s plastic en ander afval van de stranden werd gehaald. RTL Boulevard kwam langs om een reportage te filmen voor de uitzending van zondagavond.

Heb je het leuk gehad of wil je ook een keer mee opruimen? Van 1 tot en met 15 augustus ruimt Stichting De Noordzee de hele Noordzeekust op. Meld je hier aan voor een van de 30 etappes.