6 mei Dag van de Bruinvis - Stichting De Noordzee

Op donderdag 6 mei organiseren Stichting De Noordzee en SOS Dolfijn een Bruinvisdag in het Dolfinarium Harderwijk. Het doel is om Nederlanders meer bekend te maken met deze bijzondere en inheemse diersoort.
De bruinvis is de kleinste walvisachtige die in de Noordzee leeft. Ondanks dat het dier een beschermde status heeft, is er van daadwerkelijke bescherming nog geen sprake. Stichting De Noordzee en SOS Dolfijn dragen ieder op eigen wijze bij aan de bescherming van dit dier.
De Bruinvisdag vindt plaats in het Dolfinarium, zodat bezoekers bruinvissen van dichtbij kunnen zien. Gedurende de dag zal het publiek op verschillende momenten kennis maken met de bruinvis en het veelzijdige werk van Stichting De Noordzee en SOS Dolfijn. Mensen worden zich zo bewust van het belang van bescherming van de bruinvis en zijn leefomgeving.
Oproep
Wil jij meemaken wat er gebeurt als er een levende bruinvis strandt? Wil je kans maken op een kijkje achter de schermen bij SOS Dolfijn? Of ben je nieuwsgierig naar bescherming van deze kleine walvisachtige? Kom dan op 6 mei naar de Bruinvisdag in het Dolfinarium! Bij de stand van Stichting De Noordzee en SOS Dolfijn is gratis informatiemateriaal beschikbaar. Het Dolfinarium is geopend van 10.00 tot 17.00.
Bedreigingen
De Bruinvis komt vaak in de problemen door menselijke activiteiten. Onder andere bijvangst in de visserij, geluidsoverlast en milieuvervuiling vormen een bedreiging voor dit dier. De levensduur van de bruinvis wordt hierdoor verlaagd, waardoor de populatie moeite heeft om zich in stand te houden. Het is belangrijk dat het Nederlandse publiek weet dat er in onze eigen Noordzee zo’n bijzonder dier leeft en dat het bescherming nodig heeft om te blijven voortbestaan. Hoe meer mensen zich hier bewust van zijn, hoe groter de kans dat er beschermende maatregelen voor de bruinvis worden genomen.