8-13 juni: Week van de Haring in de Drieharingstraat - Stichting De Noordzee

Ludieke actie van Stichting De Noordzee en restaurants in Utrecht
Vanaf dinsdag 8 juni organiseren Stichting De Noordzee (SDN) en de vijf restaurants die de Drieharingstraat rijk is, de ‘Week van de Haring’. Zes dagen lang staat deze straat, gelegen tussen Vredenburg en de Oudegracht, in het teken van duurzame vis.
De aftrap vindt plaats op 8 juni voor het kantoor van Stichting De Noordzee op de Drieharingstraat 25. Om half vier opent Alex Ouwehand, directeur van Stichting De Noordzee, de week met een paar woorden. De restaurants presenteren ieder hun eigen haringmenu en er is een Noordzee mini-expositie. De middag wordt muzikaal omlijst door het Wijks shantykoor ‘Tussen Rijn en Lek’ en er is een demonstratie duurzame vis roken, beide op het Vredenburg.
Utrecht aan zee
Op zaterdag 12 juni speelt er in de Drieharingstraat een zeetroubadour. Hij zal zorgen voor zeese taferelen. Ook staan er statafels in de steeg en kan er een hapje en een drankje genuttigd worden.
Laat u de hele week verrassen door verschillende bereidingen van haring bij de restaurants in de Drieharingstraat. Als u in deze week een rondvaart maakt bij rederij Schuttevaer, krijgt u een gratis welkomstdrankje aangeboden bij één van de deelnemende restaurants.
Achtergrond
Op 8 juni is het Wereldoceanendag en dit is tevens de week dat het eerste vaatje nieuwe haring aan land gebracht wordt. Dit, en het feit dat Stichting De Noordzee kantoor houdt in de Drieharingstraat, is voor de organisatie reden om dit ludieke evenement te organiseren.
Duurzame vis staat deze week centraal en de MSC gecertificeerde haring uit de Noordzee is hier een mooi voorbeeld van.