Aankondiging: Deze zomer opening eerste MyBeach in Noordwijk - Stichting De Noordzee

Op 8 juni lanceert Stichting De Noordzee (SDN) het allereerste MyBeach van Nederland op het strand van Noordwijk, bij paviljoen Take2. Het is de eerste in een reeks van afvalvrije zones die ingesteld worden op onze stranden. Het unieke van MyBeach is dat strandbezoekers hier ZELF het strand schoonhouden, in plaats van de gemeente of paviljoenhouders. Met dit initiatief wil SDN samen met strandbezoekers de hoeveelheid afval op het strand en in zee terugdringen.
Eelco Leemans, directeur van Stichting De Noordzee: “Het uitgangspunt van MyBeach is een mooi en schoon strand. Daar houdt immers iedereen van! Ook redden we hiermee dierenlevens: jaarlijks sterven ruim één miljoen zeedieren als gevolg van afval. Bovendien bespaart de gemeente met MyBeach veel geld dat normaal gesproken uitgegeven wordt aan het opruimen van het strand. We zijn erg blij dat Noordwijk zich als eerste gemeente heeft aangemeld voor MyBeach.”
Leendert de Lange, wethouder van Noordwijk, staat volledig achter het initiatief: “Noordwijk is als gemeente zeer actief op het gebied van duurzaamheid, recentelijk hebben we bijvoorbeeld nog de Quality Coast Gold Award ontvangen. Het openen van MyBeach in Noordwijk is voor ons een logische keuze. Een schoon strand is natuurlijk aantrekkelijk voor onze bezoekers, ons uiteindelijke doel is om al onze badgasten te attenderen op het belang van het zelf schoonhouden van ons mooie strand.”
Programma 8 juni
Bioloog Freek Vonk, bekend van onder andere De Wereld Draait Door, zal op 8 juni tijdens de opening van MyBeach vertellen over Noordzeedieren en de gevolgen van afval. De opening wordt voorafgegaan door een grondige strandopruimactie, om zo het stuk strand gereed te maken voor MyBeach. Hierna wordt vanuit de lucht een foto gemaakt van alle deelnemers, die met elkaar de letters MY op het strand vormen.
Wat is MyBeach?
MyBeach is een gedeelte van het strand gemarkeerd met opvallende elementen, waar bezoekers zélf het strand schoonhouden. Net als praten in een stilte coupé, is afval achterlaten op MyBeach not done. MyBeach is herkenbaar aan elementen zoals speciale prullenbakken, info borden en strandpalen. MyBeach is een initiatief van Stichting De Noordzee en wordt ondersteund door Gaastra, Nederland Schoon, gemeente Noordwijk en Noordwijk Marketing.
OPROEP
MyBeach = goed initiatief? Meld je aan voor de opening op 8 juni! Alle deelnemers krijgen een gratis poloshirt van Gaastra. Of word MyBeach follower.