Afval opruimen langs de Noordzeekust - en - Stichting De Noordzee

Download hier de Coastwatch app:

Heb jij ook wel eens over het strand gewandeld en zag je ineens heel veel afval liggen? Afval op het strand en in zee – en met name plastic afval – is een zeer groot probleem. Een deel ligt op het strand, maar een veel groter deel zwerft in zee rond. Dieren zien het aan voor voedsel en stikken erin, of ze raken erin verstrikt. Jaarlijks sterven er heel veel dieren door al het afval dat in zee belandt. En het probleem lijkt nog lang niet opgelost.
Top 5 meest gevonden afvalitems op het strand:

  1. touwen en netten
  2. plastic zakken
  3. flessendoppen
  4. sigarettenpeuken
  5. snoep- en snackverpakkingen

Cleanups dit weekend

Tijd voor actie! De Surfrider Foundation en diverse surfclubs organiseren op meerdere plekken langs de Nederlandse kust een beach cleanup, waarbij het afval op onze stranden wordt opgeruimd. Meer informatie: www.initiativesoceanes.org

Afval opruimen met de Coastwatch app

Iedereen die langs de kust gaat opruimen kan ons meehelpen het afval dat je vindt in kaart te brengen. Stichting De Noordzee heeft daar een speciale app voor die iedereen kan gebruiken. Zo kunnen we het afval op het strand tot de bron herleiden en gerichter te werk gaan dit probleem op te lossen. Met de app kun je ook kennis maken met het leven in zee, door de gegevens van biologische aanspoelsels als schelpen en krabben te verzamelen.
De app is beschikbaar voor zowel Android als iPhone. Zie hier voor meer informatie en downloaden van de app>>