Al glijdend op je buik afval weggooien - Stichting De Noordzee

Aanstaande woensdag MyBeach theatertour van start
Woensdag 22 augustus gaat de MyBeach theatertour van start op het strand in Hoek van Holland bij Beachclub Royal. Al dansend en zingend gaat een groep van acteurs, dansers en acrobaten de strandbezoekers van MyBeach inspireren het strand schoon te houden. Met de theatertour vraagt Stichting De Noordzee aandacht voor de grote hoeveelheden plastic afval die in zee drijven, onder andere afkomstig van het strand.
Tijdens de theatertour zal afval dat op het strand ligt verzameld worden in draagbare vuilnisbakken waar muziek mee gemaakt kan worden. Op een podium zullen de artiesten vervolgens in tweetallen hun ideeën over het strandafval presenteren. Ook kinderen worden op een speelse manier betrokken bij de theatertour, zo is er onder andere een buikglijbaan met een afvalbak. Na Hoek van Holland zal de groep artiesten de komende week de MyBeaches bezoeken in Noordwijk en Zandvoort.
Wat is MyBeach?
In juni zijn er zes MyBeaches geopend in Hoek van Holland, Noordwijk, Zandvoort en op Texel. Op deze speciale ‘afvalvrije zones’ wordt een beroep gedaan op de strandbezoeker: help mee met schoonhouden van het strand, en ruim ook afval op dat aangespoeld is uit zee. De MyBeaches zijn te herkennen aan speciale informatieborden, prullenbakken, beach flags en palen met afvalzakjes.
MyBeach is een initiatief van Stichting De Noordzee en heeft als doel schone stranden en daarmee een gezondere Noordzee. Lokaal wordt onder andere samengewerkt met gemeentes, strandpaviljoens en VVV kantoren. MyBeach wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Nederland Schoon, Ministerie IenM, Promotiebudget Noord-Holland, STIFTexel en Gaastra.
Programma MyBeach theatertour
Woensdag 22 augustus om 12.00: Beachclub Royal, Hoek van Holland
Vrijdag 24 augustus om 12.00: Storm, Zandvoort
Vrijdag 24 augustus om 14.00: Paal 69, Zandvoort
Zondag 26 augustus om 12.00: Take2, Noordwijk
Zondag 26 augustus om 16.00: Strand(t)huys Buitengewoon, Noordwijk
Meer informatie
De theatertour wordt georganiseerd door What’s Happening Here.