Tjerk Wagenaar, voorzitter van de Raad van Toezicht:

“We zijn zeer verheugd dat Albert Jaap de komende jaren zijn talenten gaat inzetten voor de Noordzee. Hij brengt rijke ervaring mee als marketeer, bruggenbouwer van unieke diverse netwerken en verbinder van mensen en organisaties, waaronder Terre des Hommes, KPMG Sustainability en SOS Kinderdorpen. Deze kennis en leidinggevende ervaring gaat Stichting De Noordzee inzetten om de energie-, voedsel- en natuurtransities duurzaam te realiseren, in samenwerking met overheden, visserij, energiemaatschappijen en alle andere gebruikers van de Noordzee. Met zijn achtergrond kan hij ervoor zorgen dat de zee in de harten van alle Nederlanders komt. En bovenal zal hij zich samen met collega-natuurorganisaties inzetten voor een gezonde mariene natuur van de Noordzee. We wensen hem en de medewerkers van de stichting veel succes en vreugde toe.”

Albert Jaap volgt Floris van Hest op, die sinds 2015 directeur-bestuurder was van Stichting De Noordzee. Van Hest wordt per 1 september directeur-bestuurder van Vogelbescherming Nederland. Wagenaar: “Floris draagt een professionele en zeer gezonde organisatie over. We zijn hem dankbaar voor zijn verdiensten en wensen hem succes bij Vogelbescherming Nederland”.

Albert Jaap van Santbrink:

“Ik ervaar het als een eer en tegelijkertijd als grote verantwoordelijkheid om te werken aan een schone en gezonde Noordzee. De Noordzee is ons grootste natuurgebied. Duurzaam beheer en gebruik is van vitaal belang en urgent, voor onze generatie en die daarna. Stichting De Noordzee vraagt hier de volle aandacht voor. Met veel energie en enthousiasme wil ik voortbouwen op wat al is gerealiseerd zoals recent het Noordzeeakkoord en het programma De Rijke Noordzee. In samenwerking met andere organisaties verwacht ik de komende jaren belangrijke bijdragen te leveren aan zorgvuldig beheer en gebruik van dit ecologische erfgoed. Dat is hard nodig.”

 

custom-image

Lees ook dit

Directeur Floris van Hest vertrekt na zes jaar bij Stichting De Noordzee

Floris van Hest vertrekt bij Stichting De Noordzee. Hij gaat als directeur-bestuurder aan de slag bij Vogelbescherming Nederland. Floris van  …