Alle flessen verzamelen!!! - Stichting De Noordzee

Van de week kwam ik een opvallend bericht tegen toen ik naar het BBC nieuws keek. De Brit David de Rothschild heeft met zijn zeilschip de Plastiki, dat gebouwd is van 12.500 gebruikte plastic flessen, een succesvolle tocht afgelegd van San Francisco naar Sydney, in totaal 15.000 km. Met zijn tocht wil hij aandacht voor het probleem van afval in zee.
Ik vroeg me af of het mogelijk is om een dergelijk tochtje op de Noordzee te maken met afval afkomstig uit de Noordzee. Een snel sommetje leert dat dit best moet kunnen, flessen genoeg en ook aan touwen om de boel aan elkaar te knopen en plastik zakken die als zeil kunnen dienen geen gebrek.
In 2009 vonden we op Nederlandse Noordzee stranden gemiddeld 9,3 flessen per 100 meter strand. Wanneer je 12.500 flessen nodig hebt moet er dus over een afstand van 134,41 kilometer strand flessen geraapt worden, laten we zeggen van Hoek van Holland tot Den Helder. Nu alleen nog een handige knutselaar en dan kunnen we aan de slag om afval in te gaan zamelen.
Blijft er nog 1 vraag over, wie durft de tocht met afval over de Noordzee te maken, laten we zeggen naar Engeland?