Antwerpse gestreepte dolfijn overleden - Stichting De Noordzee

De gestreepte dolfijn, genaamd Fonske, die sinds 6 mei in de Antwerpse haven rondzwom is overleden. Zijn lichaam werd donderdag aangetroffen in het Doeldok. De doodsoorzaak is waarschijnlijk een pokkenvirus.
Fonske, de gestreepte dolfijn die sinds 6 mei in de haven van Antwerpen rondzwom, is overleden. Na de vondst is het dier overgebracht naar de universiteit van Luik, waar een autopsie zal plaatsvinden om de precieze doodsoorzaak te bepalen. Wellicht is de oorzaam de vele huidinfecties. Het lichaam van de dolfijn zat onder de wonden.
In de eerste weken na zijn verschijnen leek de dolfijn het naar zijn zin te hebben in de Antwerpse haven. Zo genoten vele toeschouwers op de kant van zijn acrobatische sprongen. Afgelopen dinsdag werd het dier voor het laatst gezien. En vandaag is hij gevonden.
Gestreepte dolfijnen komen normaal gesproken voor in de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. In onze Noordzee zijn nog nooit gezonde, levende gestreepte dolfijnen waargenomen. Het bezoekje van deze dolfijn aan de Antwerpse haven is daarom ook een unicum.