Bankje van strandafval voor gemeente Bergen - Stichting De Noordzee

Gemeente Bergen en in het bijzonder wethouder Jan Houtenbos is al veel jaren actief tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour. Op 13 augustus 2019 verzorgde hij de aftrap van de etappe in Bergen. Daarnaast nam de gemeente het eerste Boskalis Beach Cleanup Tour-bankje af, volledig gemaakt van plastic dat tijdens de strandopruimactie is gevonden. Sebastiaan Verkade, projectleider van de Beach Cleanup Tour: “De wethouder stelt zich bijzonder actief op als het gaat om afval op het strand. Al jaren steunt hij het initiatief in woord en daad. In 2020 willen wij alle Nederlandse kustgemeenten vragen een bankje of een ander product dat gemaakt is van afval af te nemen. De wethouder heeft toegezegd dit van harte te ondersteunen. Op deze manier hoop ik dat iedereen zich realiseert dat afval waarde kan hebben en we daar ook om die reden bewust mee om moeten gaan.”

“Afgelopen maandag 9 december ging ik langs om het bankje officieel aan hem te overhandigen. Het bankje is te bewonderen en te gebruiken in de publieke wachtruimte van het gemeentehuis van Bergen. Een blijvend symbool van onze inzet voor een schone en gezonde zee.”

Stichting De Noordzee doet al ruim 15 jaar onderzoek naar het afval op het strand en ziet dat de hoeveelheid afval op het strand nog niet daalt. Bewustwording en actie is daarom hard nodig. In 2020 organiseren we de 8ste editie van de Boskalis Beach Cleanup Tour, waarvan de voorinschrijving al is geopend. Plastic Fantastic heeft aangegeven dat van al het opgeruimde plastic tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour ongeveer 63 parkbanken of 10 lantaarnpalen gemaakt kunnen worden. Gemeentes die ook zo’n toffe bank van strandafval willen kunnen mailen naar beachcleanuptour[@]noordzee.nl.