Blog Annick: Aankomst op de Azoren - Stichting De Noordzee

WS - Annick mastWe zijn op de Azoren! Sinds afgelopen zaterdag. … en we gaan zo meteen weer weg (tenminste als de wind wil meewerken). Maar toch: AZOREN! Het is hier echt heel mooi. Eens wat anders dan alleen maar zee. Helaas kun je hier niet zo goed shoppen… en souvenirtjes zijn hier al helemaal niet. Maar ijsjes wel… en er is een supermarkt. Jullie moesten eens weten wat hier allemaal is ingekocht.
Maandag zijn we met alle trainees en docenten uit eten geweest. Ik heb alles besteld, in het Engels. En dat ging niet helemaal goed. Ik raakte een beetje in paniek en schoot in de lach. En het ergste was nog dat dit allemaal gefilmd werd: Duitse televisie, yesssss.
Gemis
Ondanks dat het fijn is om weer even aan land te zijn, mis ik het zeilen eigenlijk wel. Nu zit iedereen op z’n laptop, en de crew zie ik ook amper… ondanks dat we allemaal op hetzelfde schip zitten. Dus ik kijk wel weer uit naar de zee. Gezellig met z’n allen. Lekker weer wachten lopen. Een week voor we aankwamen op de Azoren kregen we een ander wachtschema, omdat veel trainees achterliepen met school. Nu zijn de meeste weer bij.
WS - 20140409 Azoren logo3Schoon eiland
Op de Azoren heb ik weer afvaltellingen gedaan. We zijn nu op het eiland Faial, en het valt me op hoe schoon het hier eigenlijk is. Op het strand aan de zuidkust was bijna niets aan afval te vinden. Het enige wat ik ben tegengekomen zijn drie plastic zakjes, twee plastic doppen van flesjes en een sigaret.
Vandaag is een scheepsovername, de trainees nemen dan de rollen van de crew over. Ik ben de engineer. Goed voor m’n Engels. De wind wil echter nog niet erg meewerken. Oftewel er is (bijna) geen wind.
Volgende keer meer.
Annick
 
WS - Azoren