Blog Annick: Een echte zeebonk en een heleboel dolfijnen - Stichting De Noordzee

WS - 20140329 mastHet gaat echt snel, niet normaal. Nog maar 26 dagen en we zijn weer in Nederland! Op 30 maart, onze vrije zondag, hadden we ‘The Mid Atlantic Half Way Party’. Om 3 uur ’s middags begon de verkleedpartij, van kapitein tot cheerleader of gewoon wat zeil en een stuk touw om je heen gewikkeld. Daarna begonnen we met de pubquiz, allerlei vragen over verschillende onderwerpen (sport, muziek etc.). De winnaars kregen een lekkere chocolade reep en de verliezers moesten de pantry schoonmaken. We werden allemaal gedoopt met een plens koud zeewater over ons hoofd. En nu ben ik een echte zeebonk 🙂 Er zat allemaal zout in mijn haar, maar het blijft super!
Walvis?
WS - Wylde Swan routeHier aan boord gaat het lekker z’n gangetje. De dolfijnen worden bijna een gewoonte.. IK HEB WAARSCHIJNLIJK EEN WALVIS GEZIEN!!!!! We weten het niet zeker, maar hij was te groot voor een dolfijn! En één keer zagen we echt twintig dolfijnen bij elkaar, niet normaal (was een goeie onderbreking van de les).
Les op zee
De lessen hier zijn trouwens best interessant. Ik leer veel meer dan op school 🙂 En we kunnen ook extra lessen volgen van de crew leden. Jan Willem (onze dokter) gaat ons alles over EHBO leren. Taylor, de engineer, gaat ons alles over de techniek van het schip leren. Dat lijk me echt heel interessant, maar zijn Iers accent… niet te verstaan. Dat wordt nog wat… En zo zijn er nog een paar die ons wat meer over hun taak gaan vertellen.
WS - 20140329 ws dekAfval in zee
Eén keer hebben we een boei opgepikt. Zo’n hele grote, met allemaal mosselen eraan. En er dreef een keer een bouwhelm. Maar verder… geen Plastic Soep te zien hier. Gelukkig maar.
Tot de volgende blog,
Annick