Blog Annick: Een scheepsovername en wat er zoal in zee drijft - Stichting De Noordzee

WS - eilandDe afgelopen week zijn we van de Azoren vertrokken. De wind wil echter nog niet zo erg meewerken. Zeil omhoog, zeil naar beneden, zeil omhoog, zeil naar beneden. Af en toe hebben we een zuchtje wind uit de goede richting, af en toe is het weer tegen.
K3 op zee
Toch vermaken we ons wel. Zo hadden we op 14 april een fire drill (zie de foto). En afgelopen zaterdag hebben Carlijn en ik een karaoke middag georganiseerd. Wij waren de presentatoren, en “Kasper, Karel en Kees” oftewel K3 was onze jury. Zij deden namelijk als opening een liedje van K3: Feest. Ja ja… Al met al een geslaagde middag en natuurlijk veel gelachen.

Engineer aan boord
En we hebben dus een scheepsovername gehad. Of eigenlijk hebben we dat nu nog steeds. En ik ben de Engineer. Dat was absoluut niet de baan WS - 20140414 fire drillwaar ik op gesolliciteerd had, maar het is best wel leuk. Als engineer onderhoud je alle techniek aan boord. Dus je houdt je bezig met de motor, de watermaker, elektriciteit en weet ik veel wat nog meer. Ik snap er nog niet alles van, want Taylor goed verstaan blijft lastig door z’n accent. En het is ook allemaal nog zo ingewikkeld. Hij gaf gisteren een presentatie over hoe de engine nou precies werkt. Ik begreep wel dat overal een back-up van is, waar ook weer een back-up van is, dusss het is niet heel erg als ik iets opblaas.
Afval uit zee gevist
We hebben een drietal stootwillen opgevist, dat zijn stootkussens die een schip beschermen tegen schade bij het afmeren. Er stonden Engelse namen op en gezien de stroming denken we dat ze uit de USA komen. Daarnaast een paar drijvende vissersstaken opgevist, dat zijn een soort houten palen waaraan visnetten worden WS - 20140415 grafische updatebevestigd. Deze staken geven een radarsignaaltje af, zodat schepen er niet overheen varen. Verder niet veel bijzonders. We komen al weer aardig in de buurt van Nederland.
Volgende week de laatste blog.
Annick