Blog Annick: mast beklimmen, vliegende vissen & klusjes aan dek - Stichting De Noordzee

WS - 20140314 reddingsboeiHet is hier echt super leuk. Ik mag helaas niet zo veel vertellen, omdat het sturen van de mail met mijn blog super duur is, maar in het kort het meest indrukwekkende van deze week: IK BEN ZATERDAG HELEMAAL TOT BOVEN IN DE MAST GEKLOMMEN! Daar zat ik dan op 30 meter hoogte en we waren aan het zeilen, dus de mast ging de hele tijd heen en weer (de golven op zee zijn echt hoog, geloof me). Het was echt heel gaaf… 🙂
We zijn inmiddels opnieuw begonnen met de oversteek. En dit keer hoeven we hopelijk niet meer terug om iemand vervolgens in het ziekenhuis achter te laten… Nu we echt op zee zitten, zijn we overgeschakeld naar Seaschedule. Alle dagen lijken op elkaar, maar toch blijft het hier ongelooflijk gezellig en is er altijd wel wat te doen.
Vliegende vissen
Naast dolfijnen hebben we inmiddels ook vliegende vissen gezien. Er zijn wachten die gelopen moeten worden en klusjes die gedaan moeten worden, zoals het dek schuren en de rand van het achterdek opnieuw oliën. Elk uur wordt er een deck check gedaan en eens in de 2 uur een Engine Room check. In de Engine Room is het erg warm, zeker als we op de motor varen, dan is het ongeveer 60° C daarbinnen. Hopelijk komt er snel weer wat meer wind zodat we wat sneller aankomen op de Azoren. ’s Nachts zijn er veel sterren te zien en de lucht is heel helder.
WS - 20140320 sunsetZo ziet mijn dag er nu zo’n beetje uit:
05:45 Wakker worden… want om 6 uur begint mijn wacht.
06:00 Watch handover: de oude wachten vertellen aan de nieuwe wachten alles wat ze moeten weten. En dan begint het. Je hebt of Galley, of Navigatie wacht… dus of je gaat 4 uur lang koken en schoonmaken, of je gaat 4 uur lang het schip besturen en allerlei checks doen (wel met nog een uur zelfstudie ertussen). Deze wacht is tot 10.00.
08:00 Ontbijt (12.00 Lunch en 18.30 avondeten).
13:00 Zelfstudie en centrale les.
15:00 Vrije tijd… blog schrijven, spelletjes, kletsen, film kijken, soms nog wat huiswerk maken… en van alles en nog wat.
16:00 4 uurtje (super lekker tussendoortje).
18:00 Watch handover… dus weer lekker schoonmaken.
22:00 Einde wacht… lekker slapen tot 05.45.
Wordt vervolgd.
Annick