Blog Annick: Zeiltocht van Sint Maarten, via de Azoren naar Nederland - Stichting De Noordzee

WS - met de Stad AmsterdamHallo, mijn naam is Annick Rip, ik ben 15 jaar en zit in 4 Technasium. Via mijn school heb ik de fantastische kans gekregen om samen met 17 andere leerlingen bijna 7 weken mee te varen als trainee op de Wylde Swan, de grootste tweemastschoener ter wereld. We zeilen van Sint Maarten, via de Azoren terug naar Nederland, waar we eind april hopen aan te komen. Aan boord verdiepen we ons in de bètavakken, doen we onderzoeksopdrachten en leren we het schip besturen.
Voor Stichting De Noordzee bestudeer ik het afval in zee en op de stranden waar we aanleggen. Bekijk hier de afvaltellingen die ik gedaan heb.
Dolfijnen spotten
Op 11 maart zijn we aan boord van de Wylde Swan gegaan. De eerste dagen hebben we rondgevaren in het Caribisch gebied en zijn we op het eiland Anguilla en Beautiful Sandy Island geweest (onbewoond eilandje waar heel veel toeristen komen). Ik heb m’n eerste palmboom aangeraakt!!! We hebben daar heerlijk gezwommen, gesnorkeld en gevolleybald. EN WE HEBBEN DOLFIJNEN GEZIEN!!! Ook zijn we in de mast geklommen en hebben we het schip al bestuurd.
Leven op een tropisch eiland
In Sint Maarten zijn er examenleerlingen bij ons aan boord geweest. Wij leerden hen over het leven aan boord van een schip en zij leerden ons over het leven op een tropisch eiland. Natuurlijk zijn we ook bezig met studeren. Maar da’s niet echt een straf hier, lekker op het dek in het zonnetje. En we lopen wachten, maar alleen als we op zee zijn. Mijn wachten zijn van 10.00 – 14.00 (Galley (keuken) dienst, dan gaan we het eten voorbereiden voor de lunch… ik heb lekkere kaasbroodjes gemaakt, en er is niets aangebrand) en van 22.00 – 2.00 (dan besturen we het schip).
Op naar de Azoren
Zondag 16 maart zijn we vertrokken voor de oversteek van de Atlantische Oceaan naar de Azoren. We zijn echter van koers veranderd en naar Jost van Dyke gegaan (één van de Britse Maagdeneilanden) omdat één van de trainees niet goed is geworden en met een helikopter naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Vrijdag zijn we opnieuw begonnen aan de oversteek naar de Azoren.
Ik zal nog even laten zien hoe mijn dag er zo’n beetje uitziet:
Harbourschedule:
06:10 Opstaan (vet vroeg, maar dan is het nog te doen met hitte en schoolwerk later op de dag.)
06:30 Ontbijt (ook je eigen bord even naar de galley brengen en de wacht doet de afwas)
07:00 Zelfstudie (je mag zelf kiezen wat je wanneer doet, maar het moet wel af)
10:00 Centrale les (meestal in de mainhold (daar slapen we ook); soms is dat op het dek, da’s stukken fijner met die warmte)
11:00 Chillen (meestal liggen we dan op zitzakken op het dek, soms gaan we vissen, zwemmen of snorkelen)
12:00 Lunch
12:30 afwas en de rest beetje chillen
13:00 Happy hour (3 teams: dek schrobben, pantry (daar eten we) + galley, mainhold + wc & douche)
14:00 Relaxen (film of spelletje of aan je blog of wat je zelf wil)
15:00 Middagprogramma (naar een strandje, heel soms een dorpje, soms klimmen of zeilles)
18:00 Avondeten (ook nu mag je weer kiezen waar je eet: dek of pantry)
19:00 Afwas (rest: blog, chillen, soms de 2 min douche)
21:00 Meeste mensen gaan rond 8 uur, half 9 naar bed, omdat je weer vroeg op moet, maar we hebben geen vaste bedtijd, dus ik ga naar bed en slaap dan, net als de rest, om 9 uur. Seaschedule is wachten lopen, slapen, wachten lopen, ondertussen wat eten, wat zelfstudie en dan weer slapen)
Wordt vervolgd.
Annick