Boskalis Beach Cleanup Tour 2014 - Stichting De Noordzee

Header


We gaan het weer doen, in augustus 2014! De héle Noordzeekust opruimen, van Cadzand in Zeeland tot aan Schiermonnikoog, 350 kilometer in 31 dagen.

Meedoen in 2014?
Per dag maken we gemiddeld 10 tot 12 kilometer strand schoon. Dat kunnen we niet met een handjevol mensen! Daar hebben we dagelijks de hulp van tientallen deelnemers voor nodig. Houd je van een fysieke uitdaging, wil je graag samen met vele anderen een unieke prestatie neerzetten en heb je zin in een gezellige dag op het strand? Meld je dan nu aan voor een etappe van de Boskalis Beach Cleanup Challenge 2014. Samen kunnen we er iets aan doen: samen voor een gezonde zee.
Schrijf je direct in voor één of meerdere etappes
Cleanup 2013
Het afgelopen jaar heeft een team van Stichting De Noordzee in augustus voor het eerst de héle Noordzeekust opgeruimd. In 24 dagen werd samen met 563 vrijwilligers 6590 kilo afval van het strand gehaald. Bij deze enorme uitdaging kregen we hulp van strandpaviljoens, gemeentes en jutters. Het opruimavontuur begon op 1 augustus in Cadzand en eindigde 350 kilometer noordelijker op het strand van Schiermonnikoog. Lees hier het verslag van deze bijzondere maand.
Touwen en netten werden het meest gevonden. Naar schatting liggen er in totaal 514.500 stuks langs de Nederlandse kust. De vier andere meest gevonden afvalitems zijn: stukjes plastic, peuken, plastic verpakkingen en ballonnen met sierlinten.
Stichting De Noordzee en Boskalis
Met deze schoonmaakactie wil Stichting De Noordzee ook in 2014 weer aandacht vragen voor de grote hoeveelheden afval in zee en de gevolgen hiervan voor het zeeleven. Voor Boskalis is het schoonhouden van haar natuurlijke werkgebied, de zee en stranden, een vanzelfsprekende maatschappelijke verantwoordelijkheid, waar Boskalis zich hard voor maakt. Het hoofdsponsorschap van de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee is hiervan een logisch uitvloeisel.
Bekijk de etappes
Schrijf je direct in
Mede mogelijk gemaakt door:
NPL logo 2009 fclogo boskalis