Boskalis Beach Cleanup Tour 2019 van start - Stichting De Noordzee

Hoera! We keken er al het hele jaar naar uit, en jullie hebben je massaal aangemeld. Vandaag is het dan zover: we zijn in Cadzand en op Schiermonnikoog met de eerste dag van de Boskalis Beach Cleanup Tour gestart. Duizenden vrijwilligers komen de komende 15 dagen in actie voor schoon strand en een schone Noordzee. Daarnaast presenteren we vandaag nieuwe cijfers: uit ons officiële strandafvalonderzoek blijkt dat er maar liefst 81 stuks wegwerpplastic liggen op 100 meter niet-toeristisch strand. De sfeer zit er nu al goed in daar op het meest zuidelijke en meest noordelijke strand van ons land. Alle vrijwilligers: bedankt!

Nieuwe cijfers: wegwerplastic bij iedere stap die je zet 
“Het is geweldig om te zien dat zoveel mensen in actie komen voor een schone Noordzee,” vertelt Ewout van Galen, Programmaleider Schone Zee bij Stichting De Noordzee. “Uit onze monitoringen blijkt dat er gemiddeld 360 stukken afval op 100 meter niet-toeristisch strand liggen. Bijna een kwart hiervan – 81 stuks – is wegwerpplastic. Dat is een stuk wegwerpplastic bij elke stap die je zet.”

Meedoen
Enthousiast? Het liep enorm storm met inschrijvingen dit jaar, maar er zijn nog etappes waar we extra handen kunnen gebruiken. Je bent van harte welkom om je aan te melden. Kijk hier voor een overzicht van de etappes waar nog tickets voor zijn: http://bit.ly/StrandopruimersGezocht

Kan je niet meedoen maar wil je wel helpen? Dat kan! We willen het verhaal van de Beach Cleanup Tour aan zoveel mogelijk mensen vertellen, en daar hebben we jouw hulp hard bij nodig. Help je mee iedereen van het belang van een schoon strand en gezonde Noordzee te overtuigen?
➡️ Volg deel en like onze berichten dan op social media:
FacebookInstagram & Twitter. Samen bereiken we heel Nederland!


Foto’s door Johan Katerberg.