Boskalis ondersteunt MyBeach Cleanup Challenge 2013 van Stichting De Noordzee - Stichting De Noordzee

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) maakt bekend dat zij Stichting De Noordzee zal ondersteunen bij de realisatie van de MyBeach Cleanup Challenge 2013 en daaraan gekoppeld onderzoek naar plastic afval op het strand.
Tijdens de MyBeach Cleanup Challenge, die op 1 augustus van start gaat, zal een team van Stichting De Noordzee in 24 dagen de hele Nederlandse kustlijn opruimen en het plastic afval tellen ten behoeve van verder onderzoek. Als mondiaal leidende expert op het vlak van baggeren en maritieme dienstverlening is Boskalis intensief betrokken bij het onderhoud van de Nederlandse kustlijn en omarmt zij dit maatschappelijke initiatief. Boskalis heeft reeds in 2010 samen met een partner onderzoek gedaan naar de plastic vervuiling van de oceaan, die ook wel aangeduid wordt als plastic soep. Boskalis ziet de MyBeach Cleanup Challenge dan ook als een zeer geschikt evenement om hier samen met Stichting De Noordzee opnieuw aandacht voor te vragen en mensen hierover te informeren. (Bekijk persbericht op website Boskalis)
MyBeach Cleanup Challenge 2013
Stichting De Noordzee gaat in de maand augustus de hele Noordzeekust schoonmaken, van Cadzand in Zeeland tot en met Waddeneiland Schiermonnikoog. In 24 dagen loopt het team van de stichting maar liefst 350 kilometer over het strand en wil bij deze schoonmaakactie zoveel mogelijk vrijwilligers betrekken. Hiervoor roept Stichting De Noordzee iedereen op om te helpen en zich via www.mybeach.info in te schrijven voor één (of meerdere) etappes.
Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. De onderneming levert wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta’s met ondermeer de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Tevens voert Boskalis projecten uit en levert het een breed spectrum aan maritieme diensten voor de offshore energiesector, waaronder subsea, zwaar transport, hijswerk en installatie (uitgevoerd door Boskalis Offshore en Dockwise) en levert het sleepdiensten en scheepsbergingen (uitgevoerd door SMIT).
Daarnaast heeft Boskalis een strategisch partnership in terminaldiensten (Smit Lamnalco).
Met een veelzijdige vloot van meer dan 1.100 eenheden is de onderneming actief in circa 75 landen, verspreid over zes continenten. Inclusief haar deel in partnerships heeft Boskalis ruim 11.000 medewerkers in dienst.
Dit is een persbericht van Boskalis, bekijk het persbericht op de website van Boskalis