Bruinvisdag groot succes: 103 nieuwe namen voor de bruinvis - Stichting De Noordzee

Zilverbuik, stompsnuitwalvis, harlefijn: het zijn allemaal namen die beter bij de bruinvis passen. Want een bruine vis, dat is het zeker niet.
102 kinderen en één volwassene bedachten tijdens de bruinvisdag op 6 mei, een nieuwe naam voor de bruinvis. Een 41-jarige papa verzon de naam TAFKAB, ofwel: The Animal Formerly Knowned As Bruinvis. De prijzen gingen echter naar 10 andere jonge(re) deelnemers. De aanwezige prijswinnaars wonnen een kijkje achter de schermen bij SOS Dolfijn.
Daar mochten de kinderen meehelpen met het voeren van bruinvissen uit de Noordzee. Wanneer een bruinvis levend strandt, vangt SOS Dolfijn het dier op en verzorgt het. Als de bruinvis weer gezond is, kan hij terug naar zee. Tijdens de bruinvisdag konden kinderen helpen met het redden van een (nep-)bruinvis, die in het Dolfinarium ‘strandde’.
Naast duizenden bezoekers, was er was veel (lokale) media-aandacht op de dag van de bruinvis. En daarmee was het doel wat Stichting De Noordzee en SOS Dolfijn betreft geslaagd: meer bekendheid over de bruinvis onder het Nederlandse publiek!
Meer bekend = meer bemind en dus beter beschermd?! Daar zal Stichting De Noordzee zich in de komende tijd in ieder geval voor inzetten.
De prijswinnaars op een rij:
1. Zilverbuik, Sanne Hendriks (10 jr.)
2. Stompsnuitwalvis, Anouk Oldenburger (8 jr.)
3. Harlefijn, Bram Oostveen (11 jr.)
4. Dompie, Noa Dierstraten (7 jr.)
5. Rondneus, Jennifer Stoop (11 jr.)
6. Zoogy, Janine Troost (11 jr.)
7. Walfijn, Sjoerd Ouwekerk (9 jr.)
8. Grijzena, Brechtje Hendriks (10 jr.)
9. Troebelaar, Sanne Oostenbrink (5 jr.)
10. Platneus, Mikael
Zie hiernaast een fotoverslag van de Bruinvisdag op 6 mei in het Dolfinarium, georganiseerd door Stichting De Noordzee/SOS Dolfijn