Coastwatch ontmoet enthousiaste biologiedocenten - Stichting De Noordzee

Alweer een week geleden kwamen meer dan 600 biologiedocenten bij elkaar in Lunteren voor 2 dagen bijscholen, bijpraten en ideeën opdoen. Ik was erbij om het educatieve project van Stichting De Noordzee, Coastwatch, onder de aandacht te brengen. Het werd een geweldig leuke dag.
Docenten die ver van de kust hun werk doen, kon ik blij maken met ons lespakket Schatten van de Noordzee. Met de 4 filmpjes (met bijbehorende opdrachten) over visserij, scheepvaart, mammoeten en leven in zee kunnen ze voortaan de Noordzee naar de school brengen. Want ook al staat je school in Zuid-Limburg, de Noordzee hoort bij Nederland en dus in de klas.
Met anderen stelde ik complete Coastwatch projecten op maat samen: vooral met de onderbouw aan de gang of juist de verdieping met de bovenbouw leerlingen, lekker veel veldwerk op het strand of toch vooral in de klas aan de slag. Wat de precieze invulling ook is, met Coastwatch ontdekken jongeren de Noordzee. Nu moeten al die ideeën en goede voornemens natuurlijk nog invulling krijgen op de scholen, maar met het enthousiasme dat ik vrijdag bij de docenten heb gezien, moet dat lukken.
Maak vandaag nog kennis met Coastwatch, ga naar www.coastwatch.nl en doe mee met de fotowedstrijd. Inzenden kan nog dit weekend. Doe mee en maak kans op een unieke rondleiding bij de bruinvissen van SOS Dolfijn.
auteur: Ike Span