Consumenten updaten lijst producten met microplastics - Stichting De Noordzee

Flink wat mensen hebben, in het kader van onze actie tegen plastics in verzorgingsproducten, producten aan ons doorgegeven. De lijst is met name gegroeid met producten waar polyethylene in zit. Weer een flink aantal scrubs zijn aan de lijst toegevoegd, maar ook een aantal opvallende nieuwe producten, waaronder twee Elmex tandpasta’s en Dreumex handzepen. Plastic deeltjes worden aan veel meer producten toegevoegd dan alleen scrubs.
Ook zijn een aantal producten gevonden van producenten die nog niet op onze lijst stonden en hierdoor nog niet door ons benaderd waren. Wij zullen contact met ze opnemen en ze oproepen geen plastic meer in hun producten te stoppen.
Ik wil iedereen die de petitie al heeft getekend en producten met plastic aan ons heeft doorgegeven bedanken. Blijf hier vooral mee doorgaan, dit helpt enorm! Het maakt heel wat los, zo zijn er Kamervragen gesteld door Esther Ouwehand en zijn we veelvuldig benaderd door andere Ngo’s, beleidsmakers en bedrijven met vragen rond scrubs met plastic.
Een aantal producenten hebben ons al benaderd. Wij gaan in ieder geval door totdat de plastics uit de producten zijn verdwenen!
Auteur: Jeroen Dagevos
Ga naar de petitie
Bekijk de lijst