Dit zijn de winnaars van de Noordzeefotowedstrijd! - Stichting De Noordzee

Een maand lang konden jullie je favoriete Noordzeefoto insturen en daarmee kans maken op fantastische prijzen. Bijna 500 mensen namen deel en vandaag maken we de winnaars bekend!

Namens de jury: van harte gefeliciteerd aan de winnaars! We willen iedereen die mee heeft gedaan bedanken. Als je hebt aangegeven dat Stichting De Noordzee je foto mag gebruiken, zie je ‘m later dit jaar waarschijnlijk terug op Instagram. We nemen per mail contact op met de winnaars. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Eén ding willen we graag meegeven: blijf allemaal prachtige foto’s maken!

De winactie wordt mede mogelijk gemaakt door: Camping De Lakens, Zandpaviljoen Pier 7, Activiteiten Aan Zee en DownUnderBeach.

#1 Nathalie Munning

Nathalie Munning
Inzending Noordzeefotowedstrijd Nathalie Munning.

De foto van Nathalie Munning kreeg met uitstek de meeste stemmen. Nathalie is zo dol op de Noordzee omdat “deze mij zoveel vrijheid geeft”. Ook voor jurylid Marcelien Bos-de Koning was dit één van haar favoriete inzendingen. “Het kleurenpallet van deze foto vind ik heel mooi”, vertelt Marcelien. “Tevens is het reliëf van een kwelder het hoofdonderwerp van de foto. Kwelders zijn heel belangrijk voor ons watergebied en kustzones. Het zit vol leven en is mega belangrijk voor het behoud van onze natuur.”

#2 Esther Barmentlo

Esther Barmentlo
Inzending Noordzeefotowedstrijd Esther Barmentlo.

“Ik hou van de Noordzee, omdat het echt elke dag anders is”

Esther Barmentlo (fotograaf)

Op nummer twee eindigt deze prachtige foto van Esther Barmentlo. Ook de heuse favoriet van jurylid z.k.h. Prins Carlos de Bourbon de Parme. “Deze foto staat voor mij op nummer 1, omdat hij vier dingen prachtig in beeld brengt: lucht, zee en land met ergens op een snijvlak de nietige mens”, vertelt z.k.h. Prins Carlos. “Het geeft mij als kijker het gevoel van nederigheid om als mens tussen zoveel macht en pracht te staan.”

#3 Karin de Jonge

Karin de Jonge
Inzending Noordzeefotowedstrijd Karin de Jonge.

Een andere favoriet van Marcelien Bos-de Koning is deze foto van Karin de Jonge die plek drie wist te bemachtigen. “De Noordzee kent zoveel gezichten. Ik kan echt genieten van deze foto. Hoe deze foto helemaal is ingezoomd op één klein ding in het grote geheel is magisch”, aldus Marcelien.

“Ik hou van de Noordzee, omdat deze zo sprankelend schuimt”

Karin de Jonge (fotograaf)

#4 Arjen Hartog

Arjen Hartog
Inzending Noordzeefotowedstrijd Arjen Hartog.

Tot slot op nummer vier, de inzending van Arjen Hartog die zo van de Noordzee houdt “omdat het iedere dag weer anders is.” Ons fotografisch jurylid Lize Kraan zag ook de pracht van deze foto in en selecteerde deze foto als één van haar favorieten. Gefeliciteerd!

Eervolle vermeldingen

logo’s fotowedstrijd