DM-drogerie markt en de Remark Groep nemen snel afscheid van microplastics - Stichting De Noordzee

DM-drogerie markt, de naar omzet grootste Duitse drogisterij-keten met vestigingen in elf Europese landen, heeft aangekondigd microplastics te vervangen door alternatieven. Dit al in gang gezette proces “soll schnellstmöglich” afgerond worden. Ook de Nederlandse Remark Groep, die zich bezighoudt met productie, verkoop en distributie van drogisterijartikelen, zegt hard te werken “aan het wijzigen van de recepturen van verschillende producten met Micro plastics”. Drie Vogue-producten en drie Therme-producten zouden inmiddels zonder microplastics geproduceerd worden.
Maria Westerbos van de Plastic Soup Foundation: “Dit is een buitengewoon positieve ontwikkeling. We feliciteren deze concerns dan ook met hun verstandige handelwijze en we plaatsen hun producten op de Oranje Lijst. Helaas zijn er nog altijd concerns die doen alsof er niets aan de hand is.” Jeroen Dagevos Stichting De Noordzee: “Het is nu de grootste tijd dat multinationals als L’Oréal, Beiersdorf en P&G hun verantwoordelijkheid nemen en stoppen met plastic in cosmetica te stoppen”.
Meer informatie:
De productenlijsten met microplastics zijn weer aangepast. Zie de lijsten hier. En de petitie tekenen kan ook nog!
Vanavond zijn Stichting De Noordzee en Plastic Soup Foundation bij het tv-programma KASSA Groen over microplastics in verzorgingsproducten.