Stichting de Noordzee

Boskalis Beach Cleanup Tour 2019

In de zomer van 2019 maken we weer de héle Noordzeekust schoon, tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. Er zal een team starten op Schiermonikoog (noord) en in Cadzand (zuid). Per etappe lopen we zo’n 10 kilometer waarbij we zoveel mogelijk afval van het strand opruimen. We doen dit om te laten zien hoeveel afval er op de stranden ligt en in zee terechtkomt. Want deze plasticsoep zorgt ervoor dat er jaarlijks meer dan 1 miljoen zeedieren sterven. Samen kunnen we hier iets aan doen. Doe jij ook mee? Meld je aan.

Inschrijving 2019!

 

Steeds meer mensen kennen het afvalprobleem in zee en dat merken we aan het stijgende aantal deelnemers van de Beach Cleanup Tour. Hierdoor kunnen we ook meer afval opruimen en wordt de Beach Cleanup Tour steeds gezelliger. 

Tijdens de afgelopen zes edities hebben in totaal 11.889 vrijwilligers meegeholpen die samen 83.518 kilo afval hebben opgehaald. De campagne is jaarlijks ondersteund door bijna 100 partners en heeft een mediawaarde van rond de € 600.000,- per jaar. Daarmee hebben we onder een breed publiek aandacht kunnen vragen voor het belang van schone stranden en een schone zee. Stichting De Noordzee is hier erg trots op. 

Benieuwd naar de Beach Cleanup Tour in de voorgaande jaren?
Bekijk het overzicht van resultaten >