Stichting de Noordzee

Schrijf die ballon af - stuur een kaart

26 april 2018

Tijdens een strandwandeling kom je regelmatig ballonnen en sierlinten tegen. Gemiddeld worden er 12 ballonnen per 100m strand gevonden. Er belanden rond de 230.000 ballonnen per jaar op de Noordzee. Veel worden er opgelaten tijdens Koningsdag. Zeezoogdieren, vogels en vissen zien de ballonnen aan voor voedsel en raken verstrikt in de ballonlinten. Tijd voor actie! Samen kunnen we ervoor zorgen dat dit niet meer gebeurt. 

We kunnen je hulp goed gebruiken! Driekwart van de Nederlandse gemeenten voert nog geen ontmoedigingsbeleid. Daarom roepen we iedereen op deze gemeente deze kaart te sturen. In het stappenplan hieronder leggen we precies uit hoe het werkt.

Stap 1: Download hier de kaart (.pdf)

Schrijf die ballon af - voorkant

Stap 2: Print de kaart uit en voorzie hem van je eigen, persoonlijke boodschap. Wij roepen iedereen op een positieve boodschap te sturen! Want samen kunnen we zorgen voor een schone zee.

Stap 3: Vul het adres in op de kaart of je envelop. In deze lijst kan je opzoeken of jouw gemeente al ontmoedigingsbeleid voert of niet, en hier vind je meteen het post adres. Ons doel? Álle gemeenten die nog geen beleid voeren zoveel mogelijk kaarten sturen! 

Stap 4: Belangrijk! Laat ons weten naar welke gemeente je de kaart stuurt. Zo kunnen wij ze gericht oproepen tot actie. Dat kan door onderstaand formulier in te vullen. We ontvangen ook graag je emailadres. We mailen alleen om je op de hoogte te houden van de actie.* 

 

 

Stap 5: Hup, de brievenbus in. 📮

💙💙💙 Ontzettend bedankt!! 💙💙💙


 *Meer Noordzee in je inbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

17814681_1501186906566975_3857266032352475806_o.jpg