Stichting de Noordzee

Unidentified Beached Object - Weet jij wat het is?

Tijdens de strandmonitoringen van Stichting De Noordzee worden vaak items gevonden waarvan je op het eerste gezicht niet meteen weet wat het is. Deze items - groot en klein - neemt Marijke Boonstra, projectleider Schone Zee, mee naar kantoor waar zij haar analyse start om erachter te komen wat ze zoal op het strand heeft gevonden aan Unidentified Beached Objects (UBO).

Het is niet altijd meteen duidelijk wat de afvalitems zijn of ooit zijn geweest. We willen graag de afvalbronnen van de items achterhalen om zo aanpak bij de bron te kunnen realiseren, maar daarvoor is het belangrijk om eerst te achterhalen wát de UBO precies is. Daarom vraagt Stichting De Noordzee jouw hulp in de vorm van deze UBO-campagne. Ben jij een echte strandafval-detective, doe mee!

Vanaf 4 december 2016 wordt iedere maand een foto van zo’n UBO gedeeld via Facebook én Instagram. Weet jij wat het is? Laat het ons weten en maak iedere maand kans op een mooie prijs!

Zo doe je mee:

De UBO’s worden aan het begin van iedere maand gedeeld op de Facebookpagina van Stichting De Noordzee. Houd daarvoor facebook.com/Stichting.De.Noordzee goed in de gaten (like ons!). Ook op het Instagram account van Stichting De Noordzee vind je iedere maand dezelfde UBO terug als op Facebook.

In een reactie (op Facebook of Instagram) kun je ons laten weten wat jij denkt dat de UBO is.

Je hebt een paar weken de tijd om te reageren alvorens de winnaar bekend wordt gemaakt. De uiterste datum van reageren zullen we bij iedere UBO vermelden net als de te winnen prijs. Je mag meerdere keren reageren.

De prijzen

De prijs is iedere maand anders, mede mogelijk gemaakt door onze partners. Van een prachtig boek tot een bijzondere Noordzeebeleving.

De winnaar is…

De winnaar wordt gekozen uit alle inzendingen van Facebook én Instagram die het antwoord juist hebben. 

  • Is dit 1 persoon, dan is dat ook direct de winnaar. 
  • Hebben meerdere mensen het goed geraden, dan zullen we bij Stichting De Noordzee de namen van deze personen op een lootje in een grabbelton stoppen en er één uit te trekken. De winnaar wordt dan tijdens een Facebook livestream bekend gemaakt. Het moment waarop de Facebook livestream zal plaatsvinden wordt iedere maand tijdig aangekondigd.

Het juiste antwoord wordt iedere maand via Facebook & Instagram gedeeld en aan de winnaar wordt (middels een reactie of Facebook message) gevraagd contact met ons op te nemen om de gewonnen prijs te kunnen ontvangen.

Is niemand erachter gekomen wat de UBO precies is, dan zullen we een originaliteitsprijs uitreiken aan de persoon met de meest grappige, leuke of gekke benaming voor het afvalitem en gaat ons onderzoek achter de schermen door. Zodra we erachter zijn wat het is, laten we dat natuurlijk via de social media accounts weten.

Zelf een UBO gevonden?

Ben je op het strand geweest en heb je iets gevonden waarvan je niet weet wat het is. Stuur ons een foto mét een omschrijving en de locatie waar je het item gevonden hebt. En wie weet delen we jouw UBO binnenkort. 

Inzendingen kun je sturen naar communicatie@noordzee.nl. Let op: hier kun je niet het antwoord geven op de gedeelde UBO’s, maar wel een foto van een zelf gevonden UBO naar toe sturen.

Deze UBO-campagne is tot stand gekomen met dank aan onze media-partner Vroege Vogels. De campagne loopt tot en met 15 augustus 2017.

Marijke_Boonstra_website.png