Word vrijwilliger - Stichting De Noordzee
28844411577_675bc33bc1_k-2
Vrijwilligers van de Boskalis Beach Cleanup Tour Beeld door: Lize Kraan

Elk jaar zetten honderden vrijwilligers zich in voor een schone en gezonde Noordzee. Bijvoorbeeld door afval op te ruimen op het strand, te helpen met het organiseren van evenementen en het verspreiden van onze boodschap. Deze vrijwilligers zijn voor ons ontzettend belangrijk, want alleen samen kunnen we de Noordzee pas écht schoon en mooi maken!

Wat is Stichting De Noordzee?

Stichting De Noordzee is al 40 jaar dé organisatie als het gaat om bescherming en duurzaam gebruik van de Noordzee. Wij zijn een onafhankelijke organisatie die werkt op basis van wetenschap en feiten. Wij geloven dat je alleen door samenwerking je doelen bereikt en gaan altijd oplossingsgericht te werk.

Wat doet Stichting De Noordzee?

Stichting De Noordzee streeft naar een bloeiende, duurzame Noordzee voor natuur en mens. Dat doen we door te werken aan bijvoorbeeld natuurontwikkeling in windparken op zee, bescherming van Noordzeenatuur en onderzoek naar strandafval, en ook door zelf de handen uit de mouwen te steken! Zo gaan we elke zomer tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour langs de Nederlandse stranden om afval op te ruimen.

BBCT2019 Z6 Kwade Hoek – door Lize Kraan (130)
Beeld door: Lize Kraan

Hoe kan jij helpen?

Hoe jij kan helpen om de Noordzee schoon en gezond te houden, is helemaal afhankelijk van wat jij wilt, waar je passie ligt en hoeveel tijd je hebt! Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden. Werk jij graag buiten, dan kan je bijvoorbeeld helpen om het strand op te ruimen. Maar als je liever vanachter je computer werkt, dan kunnen we dat ook goed gebruiken tijdens onze campagnes. En uiteraard ben je ook welkom op ons kantoor om te helpen.

En ook de werkzaamheden verschillen. Van hand-en-spandiensten en het verzamelen van zwerfafval tot campagnevoeren en het bijdragen aan onderzoek. Heb je een relevante studie gedaan of ervaring in een specifiek vakgebied? Dan kunnen we je expertise goed gebruiken!

Boskalis Beach Cleanup Tour

Elke zomer organiseren we de Boskalis Beach Cleanup Tour. Dan gaan we in twee weken langs de Nederlandse stranden om vuilnis op te ruimen. Bij de organisatie van deze tour kunnen we ook vrijwilligers gebruiken! Kijk hier voor meer informatie over de tour!

Wat krijg je voor je vrijwilligerswerk terug?

De Noordzee is een prachtig gebied dat beschermd dient te worden! Als vrijwilliger help je hierbij en draag je een steentje bij aan een schone Noordzee. Ook is het een mooie kans om nieuwe mensen te leren kennen, je netwerk te vergroten, bijzondere ervaringen op te doen en nieuwe dingen te leren over de Noordzee.

Vanzelfsprekend bieden we een passende vrijwilligersvergoeding en vergoeden we de reiskosten. Ook kan je rekenen op regelmatig contact met Stichting De Noordzee en word je elk jaar als bedankje uitgenodigd voor een feestelijk evenement.

Aanmelden als vrijwilliger

Doppenonderzoek
Vrijwilligers aan de slag voor ons doppenonderzoek.

Op dit moment zijn we niet op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Wanneer we weer op zoek zijn naar vrijwilligers kan je op deze pagina aanmelden met een formulier.

Heb je een vraag of een leuk idee voor wat je als vrijwilliger zou willen doen? Stuur dan een mailtje naar [email protected]!