Download de nieuwe VISwijzer! - Stichting De Noordzee

VISwijzer De gratis VISwijzer app is beschikbaar voor I-phone en Android en te zien op www.goedevis.nl

Over de VISwijzer
De VISwijzer is een handige gids voor duurzaam gevangen of gekweekte vis. Het is een initiatief van Good Fish Foundation, Stichting De Noordzee en het WNF. Met een klik op de knop is te zien of een vis een MSC of ASC keurmerk heeft, groen scoort of zelfs rood: vermijden. Door dit advies te volgen kunt u echt bijdragen aan een duurzame visserij en kweek!

Wat is er nieuw?
Er zijn drie keer zoveel beoordelingen beschikbaar als de oude versie. Soorten zoals zeeduivel, rog en haai stonden eerder niet op de VISwijzer. De VISwijzer is nu beter te gebruiken in de horeca en in viswinkels. En als er dan toch een vis mist, kunnen gebruikers dit direct melden met de optie: ‘ik mis een vis!’

De techniek is veranderd. Updates worden doorlopend toegepast. Jaarlijks worden alle vissoorten opnieuw beoordeeld door een internationaal assessment team. Deze nieuwe beoordelingen worden direct online gezet op www.goedevis.nl en in de VISwijzer app.

Logo VISwijzer

Good Fish Foundation heeft het beheer van de VISwijzer recent overgenomen van Stichting De Noordzee. Good Fish Foundation is een nieuwe organisatie met nieuwe plannen. De organisatie gaat de VISwijzer uitbreiden met informatie over o.a. seizoenen, ethische aspecten en recepten.

Download nu de gratis VISwijzer!

www.goedevis.nl/app