Duik de Noordzee schoon wint AD natuurprijs - Stichting De Noordzee

Gisteravond werd de Paul Fentener van Vlissingen AD Natuurprijs uitgereikt. Winnaar van dit jaar was het project Duik De Noordzee Schoon van Ben Stiefelhagen en Klaudie Bartelink. Namens Stichting De Noordzee feliciteer ik Ben en Klaudie van harte, ze hebben het verdiend.
Duik de Noordzee Schoon
‘Duik de Noordzee schoon’ is een project waarbij Noordzeeduikers zoveel mogelijk scheepswrakken voor de Noordzeekust ontdoen van visnetten, lijnen, vishaakjes en vislood. Het doel van het project is de bewoners van de wrakken hun veilige schuilplaats terug te geven. Tevens promoten zij de Noordzee als natuurgebied voor een zo breed mogelijk publiek door foto’s en films te maken. Dit uit zich dit najaar bijvoorbeeld in een boek over scheepswrakken in de Noordzee.
AD Natuurprijs
De AD Paul Fentener van Vlissingen Natuurprijs is in het leven geroepen door Paul Fentener van Vlissingen om mensen te eren die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor natuurontwikkeling of natuurbehoud in Nederland. De prijs houdt in dat de winnaars een groot geldbedrag krijgen waarmee het winnende project verder vooruit kan.