Duurzame visweek bij Universiteit Gent - Stichting De Noordzee

Goede actie van de Universiteit Gent deze week! Van 7 tot 11 mei 2012 is alle vis die wordt aangeboden in de universiteitsrestaurants (studentenresto’s en restaurant ‘Club het Pand’) afkomstig van duurzame visserijen of viskweek.
Wie in de Duurzame-VISweek in de resto’s komt eten, wordt getrakteerd op een handige – speciale UGent – VISwijzer die je ook thuis of op kot helpt bij het maken van een verantwoorde viskeuze. Broodjes tonijn worden deze week van het menu gehaald en in de plaats wordt een duurzaam alternatief aangeboden. Verder krijg je de kans om kwal te proeven – als we aan het huidig tempo blijven vissen is kwal binnenkort het enige alternatief voor vis!
De UGent neemt haar verantwoordelijkheid op en kiest voor duurzame vis! In november 2011 ging de onderzoeksgroep Mariene Biologie van start met het Duurzame VIS @ UGent-project. Hierin worden de aankopen van vis en zeevruchten door de UGent aan een duurzaamheidsevaluatie onderworpen. Vis die slecht scoort zal binnen de kortst mogelijke termijn van de menu’s worden gehaald en vervangen worden door duurzame alternatieven.
Meer weten?
Er is een informatieavond gepland over duurzame vis op donderdag 10 mei om 20 uur, aud. 2, Campus Ledeganck. Enkele experts – waaronder Christien Absil van Stichting De Noordzee – komen hun zegje doen over de gevolgen van overbevissing en het maken van duurzame viskeuzes.
Zie het programma van de visweek.