Geldprijs voor MyBeach op Texel - Stichting De Noordzee

Stichting De Noordzee, Strandpaviljoen Paal 17 en
Zandbank Texel hebben vanmorgen een cheque ter waarde van € 6500,- in ontvangst genomen van het Promotiebudget Noord-Holland voor het MyBeach project. De prijzen werden uitgereikt door Gedeputeerde Jan van Run van Provincie Noord-Holland op Landgoed Beeckestijn. Stichting De Noordzee is erg trots dat ‘MyBeach op Texel’ samen met 4 andere projecten gekozen is uit in totaal 22 ingezonden projecten.

De geldprijs zal ingezet worden om de eerste MyBeach op Texel te openen bij Paal 17 in juni van dit jaar. Deze opening zal
plaatsvinden in samenwerking met een grootaantal lokale partijen, waaronder Strandpaviljoen Paal 17, Zandbank Texel, Ecomare en het VVV Kantoor. Stichting De Noordzee is op zoek naar aanvullende financiering om meerdere MyBeaches op Texel te kunnen openen.
Wat is MyBeach?
MyBeach is een 100% afvalvrije zone op het strand, waar de gemeente of het paviljoen juist níet opruimt, bezoekers doen dat zelf. Strandbezoekers kiezen er bewust voor om op dit mooie en schone stuk strand te gaan liggen. Net als praten of bellen in een stilte coupé in de trein, is het not done om afval op een MyBeach achter te laten.
MyBeach wordt gemarkeerd met opvallende elementen. Gedurende het strandseizoen vinden er diverse activiteiten plaats in het teken van schone stranden en een gezonde Noordzee. Een MyBeach wordt geopend in samenwerking met lokale partijen, zoals het paviljoen en de gemeente. Stichting De Noordzee heeft als doel om zoveel mogelijk MyBeaches te openen langs de Nederlandse kust, waaronder op Texel.

Goed initiatief? ‘Like’ MyBeach op Facebook! Vind ik leuk