Een rondje langs de stranden, maar dan online - 8 livestreams - Stichting De Noordzee

Naar aanleiding van onze ZEEMail (je kunt je hier aanmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief) deelden jullie allemaal mooie livestreams met ons. Hier delen we acht van onze favorieten.

Renesse

Renesse | Strandpaviljoen de Haven van Renesse
Omdat een livestream live is, is niet te voorspellen wat er precies te zien zal zijn als jij gaat kijken. Maar we kunnen wel zeggen dat wij hier een zandbank met tientallen zeehonden zagen. Bindende kijktip dus! Lees op onze Instagrampagina (inloggen niet verplicht) meer over gewone zeehonden en grijze zeehonden.
Provincie: Zeeland
Wist je dat een van de meest bekende en grote vuurtorens van Nederland op het eiland Schouwen-Duiveland staat? Vuurtoren Westerlicht sierde op het biljet van 250 gulden. Hij is een paar kilometer van Renesse te bewonderen in Nieuw-Haamstede.

terschelling

Terschelling | Skylgenet.nl
Liever uitzicht op de vuurtoren, het strand bij Midsland of of de duinen bij West aan Zee? Op Terschelling staan vijf webcams waarvan je de livestream kunt bekijken. Zo vind je ook op het vasteland nog een beetje een eilandgevoel. Tip: je kunt ook een timelapse van de vorige dag te zien. Geniet van een zonsopgang en zonsondergang in een halve minuut!
Provincie: Friesland
Wist je dat de Brandaris de oudste nog werkende vuurtoren van Nederland is? Hij was gereed in 1594.

Schermopname_81_

Scheveningen | ScheveningenLive.nl
Op Scheveningen staan maar liefst tien webcams, dus je kunt de boel er goed in de gaten houden. Onze favoriet? De surfwebcam. Hoog of laag – hier zit je altijd met je neus boven op prachtige golven.
Provincie: Zuid-Holland
Wist je dat veertien Haagse strandpaviljoens vorig jaar besloten om geen wegwerpplastic meer te gebruiken op hun terras?

Den_Helder-2

Den Helder | Webcam-DenHelder
De webcams ‘Nogal Wiedus’ in Den Helder bieden een uitgestrekt zicht op de lange dijk. Links in beeld zie je de voormalig kustwachttoren van 18 meter hoog, die nu in bruik is als een eenkamerhotel.
Provincie: Noord-Holland
Wist je dat Vuurtoren Kijkduin in Den Helder (niet in beeld) met 55,5 meter de langste nog brandende vuurtoren van Nederland is? Daarom noemen ze hem ook wel ‘Lange Jaap’.

Vlissingen

Vlissingen | Webcams-Vlissingen.nl
Twee van onze Facebookfans tipten de vier webcams van havenstad Vlissingen. Ze zijn dol op de grote zeeschepen en loodsboten die je er door het beeld kunt zien varen.
Provincie: Zeeland
Wist je dat in Vlissingen bijna elk jaar het meest de zon schijnt? In 2019 was dat 2064 uur.

Petten-2

Petten | Webcam Reddingsbrigade Petten
De webcam in Petten zoomt in en uit en draait alle kanten op. Doordat hij hoog hangt kan je genieten van een wijds uitzicht en een betoverende zonsondergang.
Provincie
: Noord-Holland
Wist je dat het dorp Petten het vierde dorp op dezelfde plek is? In 739 en 1421 verdween het dorp in zee, en tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het derde dorp door de Duitsers afgebroken.

Texel_Paal_9

Texel | Webcam strand Paal 9
Wie kent het niet: de kriebels in je buik als je een strandopgang opwandelt (of rent). Altijd weer spannend hoe de zee er vandaag bij ligt. Woeste golven, een strakke horizon, de weerspiegeling van de zon in het water, vliegeraars? Het uitzicht vanaf een strandopgang vertelt het je allemaal en je weet meteen weer waarom het zo fijn is om aan het strand te zijn.
Provincie: Noord-Holland
Wist je dat er evenveel schapen als mensen leven op Texel? Ongeveer 14.000.

Bloemendaal

Bloemendaal | Reddingsbrigade Bloemendaal
De webcam van reddingsbrigade Bloemendaal beweegt langzaam van noord naar zuid en weer terug, als een goede vriend die je een panoramafilmpje opstuurt. In beeld zie je ook informatie over de (water)temperatuur en de windsnelheid en -richting.
Provincie: Noord-Holland
Wist je dat regio Haarlem bekendstaat als een van de meest gewilde plekken om te wonen?

Alle afbeeldingen op deze pagina zijn screenshots van de desbetreffende webcam.