Eerste weekend Week van de Zee een groot succes! - Stichting De Noordzee

Het eerste weekend van de Week was een groot succes. We hebben twee grote activiteiten georganiseerd: de spectaculaire opening bij het Maritiem Museum Rotterdam en op zondag het windfestival “Op Volle Kracht Vooruit” bij IJmuiden aan zee.
Terwijl op zaterdag het zonnetje uitbundig scheen, kinderen zich vermaakten, de band Straf een gezellige sfeer bracht werd de Week van de Zee geopend. Na de bootdemonstratie leverde een helikopter van het Loodswezen in de Leuvehaven een pakketje af met daarin onze nieuwe brochure over Clean Shipping. Vervolgens nam Tineke Netelenbos (KVNR) de brochure in ontvangst van onze directeur Alex Ouwehand.
Op zondag vond op het IJmuidense strand het grote windfestival “Op Volle Kracht Vooruit” plaats. Het publiek genoot van de kite wedstrijd, lessen strandzeilen, kiten, voorlichting over windenergie in de Minibioscoop, bmx demonstraties, etc, etc.
Ook in andere plaatsen langs de kust vonden allerlei leuke activiteiten plaats. Kijk voor meer informatie op www.weekvandezee.nl
De Week van de Zee duurt nog t/m komende zaterdag, 31 mei en wordt afgesloten in Noordwijk.