Etappe 1. "Door de ogen van Lisa" - Stichting De Noordzee

Hoi, ik ben Lisa en ik ben 10 jaar.

Vandaag heb ik het strand opgeruimd. Van Mojo Beach tot Puur; dat is van Cadzand tot Groede. In Groede staan we op de camping, want we zijn op vakantie. Maar eigenlijk komen we uit Neede; dat is in de Achterhoek.

Ik was vandaag met mijn zusje en moeder mee. Oh, en onderweg heb ik een vriendinnetje leren kennen; Junah heet ze en het was echt super gezellig!

We hebben wel 10 km gelopen. We waren met ongeveer 40 mensen in totaal en we hebben 48,5 kg opgeruimd.

Ik loop nu al voor de tweede keer mee. Ik wil heel graag een goed voorbeeld geven aan de mensen, zodat ze niet zoveel afval op de grond gooien. Er zijn prullenbakken genoeg; waarom zou je dan dingen op de grond gooien? Het is ook slecht voor het milieu. De vissen en de vogels eten het plastic en die gaan dan dood.

Ik heb gehoord van de plastic soup. Ik zag er iets over op tv. Dat is heel veel afval in zee wat allemaal op een kluitje drijft. Daar liggen zelfs dolfijnen tussen. Dat vind ik heel zielig.

Vandaag zagen we ook een soort plastic soup; dat was bij de Zwartgatsche Kreek. Daar lag best veel plastic bij elkaar. Echt zonde, want verder was het daar echt ontzettend mooi!

Ik vond het heel leuk vandaag. Ik heb heel veel mooie foto’s gemaakt, wat handig is want ik doe mijn spreekbeurt over de Boskalis Beach Cleanup Tour.

Ik zou het fijn vinden als er veel meer mensen mee doen. Niet alleen met de Noorzeetour, maar je kunt ook zelf een eigen Cleaunup Tour starten, met vrienden ofzo. Als iedereen maar een klein beetje meehelpt, wordt het strand alweer een stuk schoner en is het uiteindelijk ook veel beter voor de dieren en het milieu.

Kijk voor meer foto’s van Etappe 2. Cadzand – Breskens op onze Flickr pagina >