Etappe 10: Ondanks de regen een flinke vangst - Stichting De Noordzee

Etappe 10Startpunt is het blinkend nieuwe beachhouse The Coast in Monster. De weersverwachting is erg onheilspellend: veel regen en windkracht 7 staat ons te wachten…. We zijn dus ergggg benieuwd naar de opkomst vandaag. Er waren rond de 100 aanmeldingen. En het valt erg mee: zeker 50 mensen zijn uiteindelijk op komen dagen. Waaronder een team van Duik De Noordzee Schoon en een team van het Dolfinarium.
We trekken over het brede strand, langs de Zandmotor, richting Kijkduin. De lucht is dreigend en geregeld klinkt er gedonder op zee, maar we houden het zo goed als droog. Uit zee blijkt een hoop rotzooi aangespoeld: stukken plastic, touwen en netten.
Dode bruinvis
De zee bracht ons vandaag ook veel interessants. Naast spectaculaire luchten, ook enkele hondshaaieieren, een roggenei en we ontdekken een kleine dode bruinvis, die al even onder het zand bedolven ligt.
We vinden ook behoorlijk wat zwerfafval van strandbezoekers en andere landrotten. Doppen, ballonnen en Talisa van 10 vindt in haar eentje al 73 peuken. Na ongeveer 3 km hebben we zoveel troep verzameld dat we ons karretje moeten gaan legen. Het blijkt dat we al 210 kg hebben.
Etappe 10_3Het weer wordt na nog een half uur lopen echt dreigend en de eerste strandtenten zijn wel in zicht, maar daarmee is het dan ook gezegd. We verhogen ons tempo en net voor de buien losbarsten bereiken we Beachclub People in Kijkduin. Even bijtanken, want we hebben stug doorgelopen zonder echte pauze, zeker voor de kids een hele prestatie!
Safety first
Spoedberaad volgt al snel. Wat gaan we doen: stoppen of door. We besluiten te stoppen, de weersvoorspellingen voor de komende uren zijn te slecht; harde wind, veel regen en kans op onweer. Veiligheid gaat voor.
Etappe 10_1Verrassing
Na de pauze wegen we het laatste afval, toch weer 140 kg, en wacht ons nog een verrassing. Mare is met haar vrienden Saskia en Harm vanuit Scheveningen ons tegemoet komen lopen in de stromende regen en ze hebben nog eens 4 volle vuilniszakken troep verzameld! Zo is vandaag toch nog de hele etappe afgelegd.
Ook voor enkele deelnemers eindigt hun etappe met een verrassing, zij Etappe 10_4wonnen de vrijkaartjes voor het Dolfinarium, die we vandaag mochten verloten.