Etappe 10. "Vlieland, waar de mussen uit je handen eten" - Stichting De Noordzee

De stoerste vrouw van Nederland is Nanda. Nanda is 24 jaar en werkt bij Staatsbosbeheer op Vlieland. Ze bestuurde vandaag zo’n beetje de grootste tractor die ik ooit heb gezien, met een graafbak ervoor en een aanhanger achter. Wanneer de bak vol zat stuurde ze het gevaarte met grote souplesse en kundigheid richting de kiepwagen van Willem om de bak te legen. Even aanstampen geen probleem. Ondertussen bezorgde ze de kinderen een onvergetelijke tijd, omstebeurt mochten ze bij Nanda in de cabine. 

De andere held van vandaag was Tineke. Tineke woont op Vlieland en was er bij de eerste editie in 2013 al bij. Ze bleek onvermoeibaar toen rond een uur of drie bij de meesten de batterij op was. De laatste kilometer, toen iedereen al in de aanhanger van Nanda zat, maakte ze eigenhandig schoon. Wat een liefde voor de natuur en wat een energie.

Het enthousiasme van de kinderen van vandaag was ook weer bijzonder. Mooie strandvondsten, zoals een gedroogde zeenaald, rogge-ei en een enorme krabbeschaar werden met veel enthousiasme tentoon gesteld.

 

– Tekst: Merijn Hougee –