Etappe 12: Zanderige tenen, windmolens en een verdwenen handdoek - Stichting De Noordzee

DSC_6421 (640x428)206 kilo afval, bergen zanderige tenen en erg tevreden zitten wij aan het avondeten te bedenken wat wij samen met de vrijwilligers vandaag eigenlijk allemaal hebben gepresteerd… Aan de start verschenen 25 paar handen die ons geweldig hebben geholpen het strand van Zandvoort tot en met Bloemendaal van rotzooi te ontdoen.
De eerste kilometers in Zandvoort werden relatief langzaam afgelegd doordat er veel aandacht was voor klein afval in mul zand. Gelukkig was de hoeveelheid te overzien: vooral peuken, kleine stukjes touw en opvallend veel glas werden van het strand gehaald. Vanaf Bloemendaal namen de hoeveelheid ballonnen opmerkelijk toe. Gelukkig kregen we vanaf Bloemendaal versterking van 10 verse krachten aangevoerd door onze oud-collega Sytske die haar nieuwe collega’s een BBQ had beloofd na een DSC_6400 (640x428)‘beetje’ afval ruimen. Gelukkig konden ze de vele windmolens onderweg wel waarderen (schijnen ze mooi te vinden daar 😉 ).
Eenmaal in de buurt van Velsen nam het aantal boterham zakjes toe en ontpopte onze Ilhame zich tot een ware Dakar coureur: behendig, snel maar nog steeds op zoek naar de mevrouw van DE badhanddoek. (Eén van de opruimers is vandaag héél erg fanatiek geweest) De dag werd afgesloten met een welverdiend drankje op het terras van Zeezicht in de volle zon.
 
 
DSC_6422 (640x428)