Etappe 13: Oranje werkhandschoenen apart houden - Stichting De Noordzee

20140813_103730De wind was iets gaan liggen, de zon brak voorzichtig door en de startplek bevond zich in het zeer sfeervolle paviljoen Buitengewoon. Kortom, alle ingrediënten voor een mooie nieuwe etappe van de Boskalis Beach Cleanup Tour waren aanwezig. Met een ijverige groep van zo’n 45 volwassenen en kinderen vertrokken we netjes op tijd voor het eerste deel van de dag: van Noordwijk naar paviljoen de Zeespiegel (4 km noordelijker), wat de lunchplek zou worden. Vandaag liep kunstenaar Wietze Vos met ons mee.

20140813_141343De oranje werkhandschoenen van vissers die we vinden houden we apart voor hem, zodat hij er een kunstwerk van kan maken. We hebben al een aardige zak verzameld. Ook de zak met flessendoppen die we verzamelen voor een kunstwerk van Merijn Tinga en met de vislijnen die we voor onze eigen armbandjes apart houden begint al aardig zwaar te worden.  Merijn Tinga heeft deze dagen zijn eigen challenge: hij kite-surft in drie dagen de hele Nederlandse kust langs. We hadden gehoopt hem nog even te zien bij Langevelderslag, maar dat is helaas niet gelukt. Hij was ons vast te snel al weer voorbij met die harde wind. In het eerste stuk tot aan de lunch hebben we maar liefst 319 kg afval opgehaald.

20140813_104629Onze lunchplek was vlak bij paviljoen De Zeespiegel, waar alle deelnemers van de eigenaren van dit paviljoen spontaan een ijsje kregen voor al hun goede werk. Het tweede deel van de dag naar eindpunt Nederzandt bij Langevelderslag haalden we wat minder afval op, 141 kg. Het was een betrekkelijk korte etappe van 7,5 kilometer. In totaal hebben we deze dag 460 kg afval van het strand gehaald. Met een grote groep kwamen we bij het eindpunt aan, waaronder een aantal stoere kinderen die dus de hele etappe hadden gelopen. Twee kinderen hadden gister ook al de hele dag meegelopen, dus petje af, goed gedaan allemaal!