Etappe 17: Herfst in Castricum - Stichting De Noordzee

De dag begon met regen. Hoeveel deelnemers zullen zich melden met dit hondenweer? Superveel dus! Van de 80 aanmeldingen hebben er zo’n 70 mensen het weer getrotseerd. Onder hen Eric Smaling, Tweede Kamerlid voor de SP.

Om 11.00uur lijkt het iets minder te regenen, verzamelen we de moed en gaan we van start, wind op kop. Dankzij de hulp van de gemeente Bergen kunnen we de volle zakken bij de strandpalen achterlaten. Zij zullen ze ophalen en naar de containers van Van Gansewinkel brengen. Superfijn bij deze zware etappe.

Om half 2 zijn we ongeveer op de helft van de etappe. We schuilen achter een gesloten strandtent en verzamelen wederom de moed voor het tweede deel of voor de terugtocht naar Castricum, want het regent nog steeds.

Na een korte pauze vervolgen we onze toch naar Egmond aan Zee. Het schoon lijkend strand levert ook op dit stuk toch nog meer afval op dan we dachten. In totaal verzamelen we op deze etappe 360 kg afval.

Om 15.00uur komen we helemaal koud aan in Egmond aan Zee. De bus van Connexxion komt gelijk met ons aan om ons naar de open haard en warme choco met slagroom bij Deining in Castricum te brengen.

Missie volbracht.