Etappe 18: Texelse gastvrijheid en Hollandse luchten - Stichting De Noordzee

Foto etappe 18 (4)Vandaag was een bijzondere dag. We hebben met gemengde gevoelens afscheid genomen van ons strandkarrretje en de camper. We hadden allemaal een beetje een haat liefde verhouding met het wagentje. Geregeld is hij vast komen te zitten in de modder of in het zand of stonden we weer voor een gesloten slagboom en moest de politie eraan te pas komen om de slagboom te openen.
Maar we hebben er ook veel lol mee gehad de afgelopen weken. Het karretje, vaak Foto etappe 18 (2)versierd met visnetten en ander afval had heel wat bekijks op het strand. Vanaf nu gaat het team de Noordzee per boot eilandhoppen en dan kunnen we er geen gemotoriseerd vervoer bij hebben. Zakken gevuld met afval zullen we bij strandopgangen moeten achterlaten.
De start was vandaag bij Paal 17, een MyBeach locatie en dat was goed te zien. Normaal gesproken beginnen we een etappe met een gedetailleerde afvaltelling, maar bij Paal 17 was het strand zo schoon dat we besloten om de telling een paar kilometer verderop te doen. Bij Paal 28 werden we verwelkomd met een drankje, waarna we onder begeleiding van een grote shovel met aanhanger over het strand gingen.
In totaal is er 536 kg afval van het strand gehaald, een nieuw dag-record voor de Foto etappe 18Cleanup Challenge! En dat met ´slechts´ 15 man sterk. Sommige kwamen helemaal uit Zuid-Holland om ons een dag te helpen. Super bedankt allemaal. De meest bijzondere vondst van
vandaag was ook een beetje een lugubere: een naambandje met telefoonnummer van een kind met de naam Nick. Hopelijk is alles goed met Nick.
Aan het eind van de dag zijn we met een boot naar Vlieland gevaren. Moe en voldaan aan dek in het zonnetje onder het genot van een Texels biertje. Bij aankomst op Vlieland werden we verwelkomd door een grijze zeehond in de branding. Die hopen we nog meer te zien de komende dagen!
Foto's etappe 18 (3)