Etappe 2: Afval opruimen tussen de strandbezoekers - Stichting De Noordzee

Vandaag zijn we gestart in Vlissingen bij Panta Rhei. Het was prachtig weer. Na een – door paviljoen panta Rhei gesponsord – kopje koffie en thee, vertrokken we met 18 deelnemers voor het eerste deel van de etappe. Ook de mensen van Recycle Valley sloten zich vandaag bij ons aan.

Na 3 km kregen we van Hotel Golden Tulip Westduin koffie en Zeeuwse bolus aangeboden. Een welkome tussenstop, dat levert nieuwe energie op! Eenmaal terug op het strand blijkt het te druk om door te kunnen rijden met onze strandwagen. De groep gaat wél verder met opruimen, de wagen moest helaas achterblijven. Langs de branding zagen we veel blauw vispluis in het zeewier verstrikt liggen. Verder veel kleine stukjes plastic.

We lunchten op het strand. Daarna was er een volgende hoogtepunt: het hoogste punt van Zeeland. Dit is een van de “summits” van Recycle Valley. Deze organisatie wil alle hoogste punten van Nederland afvalvrij maken. De trap omhoog was lang, maar het uitzicht een mooie beloning. Daarna zijn we aan de andere kant weer naar beneden gegaan. Daar kwam de Connexxion bus die ons weer gratis terugbracht naar het startpunt.

Aantal kilo’s opgehaald afval: 60 kg

Auteur: Barbara van Gulick