Etappe 20: Hulp uit Den Haag - Stichting De Noordzee

20140820_153612Vandaag hadden we een bijzondere etappe van 14 kilometer, in tweeën gesplitst. In Den Helder begon om 10.00 uur een groep van 16 mensen inclusief de wethouder, onder begeleiding van Stichting Strandexploitatie Noordkop. Op hetzelfde tijdstip begonnen wij met een groep van 20 mensen, inclusief Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie Carla Dik-Faber, bij strandpaviljoen Vos in Callantsoog.

De afspraak was dat we elkaar in het midden zouden ontmoeten, in Julianadorp. Ook vandaag waren er weer donkergrijze wolken gevuld met regen, maar in tegenstelling tot gisteren hielden we het vandaag het grootste deel van de etappe droog. Strandbeheerder Sander kwam onze groep weer versterken met een grote tractor met aanhangwagen, waardoor we het strand goed leeg konden trekken. Na de lunch hadden we met de groep van 20 al ruim 400 kilo opgehaald! Maar daar bleef het niet bij… De groep uit het noorden arriveerde een half uur voor ons in Julianadorp, en dat kwam niet omdat er20140820_163836 minder afval lag… Zij konden hun grote berg afval kwijt in de container van Bek & Verburg.

Samen met ons afval erbij opgeteld, hebben we vandaag naar schatting 2500 kilo (!) afval en puin verzameld, wat voor zo’n smal strand een enorm grote stapel is! Nagenieten konden de crew en de vrijwilligers bij Strandpaviljoen Paal 6, waar het bittergarnituur én de borrel al klaar stond. Het logistieke gedeelte voor de etappes op de Waddeneilanden is geregeld, dus we kunnen met zijn allen ook Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en uiteindelijk Schiermonnikoog schoonmaken – dat worden nog mooie dagen! Kom je ons nog helpen? Schrijf je direct in voor één van deze unieke etappes door een prachtig gedeelte van Nederland.