Etappe 22. "Bikkelen in de regen" - Stichting De Noordzee

Deelnemers moesten om te beginnen een stortbui en een stormachtige wind trotseren om bij Paviljoen De Tropen in Egmond te komen. Toch lieten 83 bikkels zich niet tegenhouden, vastberaden om het strand schoon te maken.

De rest van de dag bleef het ploeteren tegen de wind in op een bijna verlaten strand, met geregeld een bui en een gevoelstemperatuur van niet veel meer dan 12 graden. Even tussendoor bijtanken met een gezellige lunch op het strand zat er dus niet in.

Goed en wel op pad wisten we meteen weer dat deze schoonmaakactie hard nodig is: we vonden een lekkend blik met een chemisch goedje erin.

Goed verpakt hebben we het bij de Reddingsbrigade achtergelaten, waar Mart Gul het later voor ons zou ophalen. Verderop werd met flink wat spierkracht een grote ijzeren plaat onder het zand vandaan getrokken.

Het was gelukkig niet alleen maar bikkelen: een gevonden voetbal bijvoorbeeld zorgde onderweg voor veel plezier en het onstuimige weer zorgde voor prachtige luchten en golven. Als mooie afsluiting van een onstuimige dag, vierden we tijdens het warme onthaal bij Club Zand in Castricum dat we toch maar mooi met z’n allen de klus geklaard hadden. Weer 9 kilometer strand schoon!

– Tekst: Ike Span –