Etappe 23: Recordaantal deelnemers op Ameland - Stichting De Noordzee

IMG_6824 (640x427)Gistermiddag werden we gebeld door een enthousiaste docente van de middelbare school op Ameland. ‘Jullie krijgen versterking, er komen meer dan 80 kinderen morgen helpen’. De brugklassen helpen tot 12 uur om een stuk strand van twee kilometer helemaal schoon te krijgen. Op een eiland zijn de lijnen duidelijk kort en kunnen dingen snel georganiseerd worden. Omroep Friesland filmt bovendien alles vandaag.
Na de scholieren uitgezwaaid te hebben vertrekken we om half één om de rest van het strand op te ruimen. De mannen van de lokale Juttersvereniging zijn ook weer van de IMG_6783 (640x427)partij. Een zeer fanatieke club. De samenwerking met de lokale Juttersvereniging en de Gemeente is helemaal top! We ruimen op tot half vier en rijden dan in de achterbak van een pick-up terug naar het startpunt, waar we afscheid nemen van de vrijwilligers.
Met de jutters praten we na op een terras van het strandpaviljoen bij Nes. We bespreken de plannen voor volgend jaar. Tot slot mogen we van de paviljoenhouder een surfplank lenen om mee de branding in te gaan. Lekker een uurtje in de golven spelen, voordat we om half zeven de boot naar het vaste land nemen. Onze indruk van IMG_6736 (640x427)Ameland: vriendelijke mensen en één van de schoonste stranden van Nederland! Op naar Schiermonnikoog, voor de allerlaatste etappe van een geweldige opruimtocht.
 
 
 
 
IMG_6840 (640x410)