Etappe 24: Broodje Boskalis Beach Cleanup Tour - Stichting De Noordzee

Benodigdheden:

  • 1 maanden de tijd (27 dagen)
  • 350 km strand
  • Gezonde dosis inventiviteit

Aan het begin van de maand kan het er op lijken dat er niets terecht zal komen van het broodje Boskalis Beach Cleanup Tour. Wees nog even geduldig. De stukjes tomaat die je vindt op het stuk tussen Vlissingen en Domburg zijn het eerste begin. Het kan nog alle kanten op met dit broodje. Op de Maasvlakte vind je al een aantal ingrediënten om het broodje mee af te maken: knoflooksaus en mayonaise. Ook deze meenemen en goed bewaren. Op het stuk tussen Scheveningen en Wassenaar ligt er een intacte komkommer op je te wachten. Perfect voor op het broodje BBCT. Of wordt het toch een salade? Ook vind je hier een extra saus: ketchup. In elk geval zullen de uien tussen Velsen-Noord en Castricum goed passen in het geheel. Of een enkel zilveruitje.

Voor de nodige eiwitten kan je het hardgekookte ei dat op Texel te vinden is goed gebruiken. Terschellinger smeerkaas is een alternatief. Of, als je het liever plantaardig wil houden, kies je voor zeewier. Wél eerst het vispluis en de ballontouwtjes verwijderen. Eventueel nog wat Texelse ketjap erbij. Mocht je meer zin hebben in een broodje met zoet beleg, op Texel en Vlieland vind je Nutella en pindakaas.

Er zijn veel mogelijkheden als toetje. Danoontje, Oost-Europese yoghurt of een assortiment aan ijsjes. Wél is de kans erg groot dat je de hond in de pot vindt. Dan maar wat (ongeïdentificeerd) fruit op siroop (of sterk water)?

Eet smakelijk!

* Het is je misschien al opgevallen, het daadwerkelijke brood voor het broodje BBCT is niet te vinden op het strand. Dat dus toch maar bij de bakker kopen.

* Disclaimer: gezien de lange bereidingstijd en de houdbaarheid van de ingrediënten wordt het afgeraden het broodje BBCT te consumeren.

 

Dit blog is geschreven door: Barbara van Gulick