Etappe 24. "Hotel op het strand" - Stichting De Noordzee

Alle ingrediënten voor een hotel aan het strand waren aanwezig. We hebben allemaal zand tussen de tenen en met ogen of handen vonden we de rest. Flessen champagne, een kussen, een bruiloft en een kussen. Mensen hebben slechter geslapen.

Na vriendelijk ontvangst in Strandpaviljoen De Deining gingen we van start. Vuilniszakken vlogen in het rond en de selfies tierden welig.

Een van de grootste groepen die vandaag meeliep waren de werknemers van Sustainalytics. Zij hebben enthousiast gejut op hun jaarlijkse volunteering day. En zoals het een interessant hotel betaamt, waren ook deze gasten internationaal: van Portugal tot Zweden.

Geleen is aanzienlijk minder ver weg, maar alsnog hebben Piet en Clara het hele land doorkruist om mee te doen. Bloedfanatiek graven ze eenmaal hier nog even verder, om maar niets achter te laten. Piet werkt na een studie organische chemie veel met plastic, en met plezier. Dat het zoveel op het strand ligt is minder leuk, maar daar is vandaag flink aan gewerkt.

Bea en Jochem hadden het liefst de hele afstand op hun knieën afgelegd, om maar zeker te weten dat ze niets van vuil achter zouden laten. Zij zijn waarachtige milieuhelden. Alleen dit jaar al liepen ze mee met tochten van Urgenda en Milieudefensie. En zelfs in Hilversum houden ze wekelijks met de kerk de wijk schoon.

Ook Nike was van de partij. In no time wisten zij van vuilniszakken hun logo te knutselen. Tata steel was ook met een grote groep aanwezig, maar van hen is geen foto bij de hand.

Dit zijn Fabio, Giovanni, Roos, Gianni en Myrthe. Ze zijn vanuit Nijmegen twee weken op vakantie en bezoeken de zee zoveel mogelijk. Myrthe over het afval dat ze vindt: “Soms weet ik niets is en dan zegt mama: misschien is het ook beter om niet te weten.” Gelukkig kwamen een paar van de mooiere natuurvondsten ook van deze familie. De totale verzameling: een rogge-ei, hondshaai-eieren, een kaak van een hert, een wervelkolom van een kleine bruinvis en een zeenaald.

Foto: Strandpaviljoen De Vrijheit

Is het een vogel, is het een vliegtuig, is het versterking vanuit de lucht? (Foto: Strandpaviljoen De Vrijheit)

Deze dag was niet zo mooi geweest zonder alle hulp van Sjaak op de trekker van paviljoen De Vrijheit, waar we ook hebben geluncht.

– Tekst & beeld: Zita Veugen –